Mainos

Kymmenen amerikkalaista merimiestä edelleen kateissa – etsintäoperaatio käynnissä koko päivän

Yhdysvaltalaisen ohjushävittäjän ja kauppalaivan törmäyksen takia kymmenen merimiestä on edelleen kadoksissa. Asiasta kertoo CNN. Heitä on etsitty tiiviisti sen jälkeen, kun ne törmäsivät Singaporen itäpuolella varhain maanantaina paikallista aikaa. Kadonneiden etsinnässä on mukana aluksia Singaporesta, Malesiasta ja Yhdysvalloista. Törmäyksessä lisäksi loukkaantui viisi amerikkalaissotilasta.

Törmäyksessä vaurioitunut ohjushävittäjä John S. McCain on saapunut määränpäähänsä Singaporeen. Kuvissa näkyy suuri reikä vesirajassa aluksen peräosassa. Aiemmin laivaston edustaja oli kertonut CNN:lle, että alukseen tulvi vettä useista kohdista. Toinen alus on Liberian lipun alla seilaava Alnic MC, jota käytetään yleensä öljyn ja kemikaalien kuljettamiseen.

Maanantaina tapahtunut onnettomuus oli tänä vuonna neljäs kerta, kun Yhdysvaltain sotalaiva on ollut mukana Aasian vesillä tapahtuneessa onnettomuudessa. CNN kertoo, että Yhdysvallat haluaa nyt selvittää perinpohjaisesti törmäykseen liittyvät tekijät. Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis ilmoitti tukevansa merivoimien operaatiojohtajan John Richardsonin päätöstä selvityksestä.

Viimeksi kesäkuussa yhdysvaltalainen ohjushävittäjä törmäsi Filippiinien lipun alla seilaavaan konttilaivaan Japanin rannikolla, kertoo CNN. Törmäyksessä kuoli seitsemän yhdysvaltalaista merimiestä. Sukeltajat löysivät kuolleet merimiehet hyteistä. Onnettomuuden tutkinta on edelleen kesken.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.