Mainos

Yhdysvaltalaishävittäjä törmäsi kauppalaivaan Japanin lähellä – ainakin seitsemän kateissa

1:31

Seitsemän Yhdysvaltain laivaston jäsentä on kateissa laivaston hävittäjän ja konttialuksen törmäyksen jäljiltä, vahvistaa Japanin rannikkovartioston tiedottaja.

Tiedottaja myös kertoo, että ainakin yksi ihminen on loukkaantunut vakavasti.

– Etsimme parhaillaan kadonneita ihmisiä, tiedottaja sanoi.

Yhdysvaltain laivasto on kertonut, että laivaston hävittäjä ja Filippiinien lipun alla purjehtiva konttialus törmäsivät Japanin etelärannikon lähettyvillä varhain lauantaina paikallista aikaa. Laivaston mukaan USS Fitzgeraldin ja ACX Crystalin törmäys sattui paikallista aikaa puoli kolmen aikaan lauantaiaamuna eli perjantai-iltana Suomen aikaa.

Japanin rannikkovartiosto lähetti törmäyspaikalle muun muassa viisi alusta sekä kaksi konetta.

Yhdysvaltain laivaston mukaan vaurioiden ja loukkaantumisien laajuutta selvitetään. Laivasto on myös kertonut, että Japani evakuoi yhden ihmisen helikopterilla.

Hävittäjä vuotaa?

CNN on kertonut, että hävittäjä ottaa vettä sisään. Uutiskanavan mukaan tällä hetkellä vaarana ei kuitenkaan ole, että alus uppoaisi.

154-metrisen Fitzgeraldin tukikohta on Yokosukan kaupungissa, joka sijaitsee Tokiosta etelään. Törmäys tapahtui noin 56 meripeninkulman päässä Yokosukasta.

ACX Crystal on puolestaan 222-metrinen kaupallinen konttialus, joka oli meriliikennettä seuraavien verkkosivujen mukaan matkalla Tokioon.

Törmäyksen syystä ei toistaiseksi ole tietoa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.