Viisi loukkaantunut ja kymmenen kateissa yhdysvaltalaisen ohjushävittäjän ja kauppalaivan törmättyä

Kymmenen merimiestä on kadoksissa ja viisi loukkaantunut yhdysvaltalaisen ohjushävittäjän ja kauppalaivan törmättyä, kertoo Yhdysvaltain laivasto.

Alukset törmäsivät Singaporen itäpuolella varhain maanantaina paikallista aikaa.

Ohjushävittäjä John S. McCain oli matkalla Singaporeen, kun törmäys tapahtui. Toinen alus on Liberian lipun alla seilaava Alnic MC, jota käytetään yleensä öljyn ja kemikaalien kuljettamiseen.

Laivaston mukaan etsintä- ja pelastustyöt ovat käynnissä. Paikalle on lähetetty muun muassa hinaajia, Singaporen laivaston alus, rannikkovartiostoa ja helikoptereita.

Ohjushävittäjä kuitenkin etenee tällä hetkellä omin avuin ja suuntaa kohti satamaa, kerrotaan laivaston tiedotteessa.

Ensitietojen mukaan ohjushävittäjä on saanut jonkinasteisia vaurioita laivan peräosaan. Laivan vaurioiden suuruutta sekä mahdollisia henkilövahinkoja selvitetään parhaillaan.

Kauppalaivan mahdollisista vaurioista ei ole kerrottu.

Onnettomuuden syytä tutkitaan, Yhdysvaltain laivasto kertoo.

Yhdysvaltalaissenaattori John McCain kirjoittaa Twitterissä, että hän ja hänen vaimonsa rukoilevat ulkomailla olevien amerikkalaisten merimiesten sekä törmäyksessä olleen aluksen puolesta.

Viimeksi kesäkuussa yhdysvaltalainen ohjushävittäjä törmäsi Filippiinien lipun alla seilaavaan konttilaivaan Japanin rannikolla, kertoo CNN. Törmäyksessä kuoli seitsemän yhdysvaltalaista merimiestä.

Sukeltajat löysivät kuolleet 19–37-vuotiaat merimiehet hyteistä. Onnettomuuden tutkinta on edelleen kesken.

Lue myös:

    Uusimmat