Kylpyhuoneen tavarakaaos järjestykseen - poimi yksinkertaiset vinkit

Kylpyhuoneet pursuavat tavaraa, varsinkin monen hengen talouksissa. Näillä vinkeillä saat kaaoksen taltutettua.

Mitä enemmän tavaraa on esillä, sitä rauhattomampi yleisilme. Tämä on perussääntö sisustamisessa, oli huone mikä tahansa.

Kylpyhuoneissa seilaa purkkeja ja purnukoita, pyyhkeitä, pyykkiä, meikkejä ja pesuaineita. Jos tavarapaljous ahdistaa, siistiminen kannattaa aloittaa siitä, mitä kaikkea on oikeastaan välttämätöntä säilyttää kylpyhuoneessa.

Jos pyykinhuolto tapahtuu kylpyhuoneessa, on pyykinpesuaineet luonnollisesti siellä. Mutta tarvitseeko muita kodin pesuaineita säilyttää siellä. Mieti, voisiko ne säilyttää muualle kodissasi, esimerkiksi siivouskaapissa imurin kanssa.

Jos pyykkikori vie liikaa tilaa, sijoita se mahdollisuuksien mukaan muualle, esimerkiksi vaatehuoneeseen tai tangolliseen vaatekaappiin. Jos tämä ei ole mahdollista, hanki likapyykille kylpyhuoneen sisustukseen sopiva kori mitä on kiva katsella, vaikka se sisältääkin kotitöitä.

Kylpyhuoneessa tarvitsee säilyttää vain sillä hetkellä käytössä olevia pyyhkeitä, varapyyhkeet voi aivan hyvin siirtää liinavaatekaappiin lakanoiden seuraksi. Niiden ei kaikkien tarvitse olla esillä. 

Käy läpi peilikaapissa olevat lääkkeet. Vie vanhentuneet lääkkeet lähimpään apteekkin hävitettäväksi ja siirrä samalla loput lääkkeet lämpimästä ja kosteasta kylpyhuoneesta muualle. 

Ota avuksi korit ja kangaskassit

Älä säilytä kaikkia vessapapereita vessassa. Varaa pöntön viereen esimerkiksi pieni kaunis kori mihin mahtuu muutama rulla, muut rullat voi säilyttää muualla ja täyttää koria tarpeen mukaan.

Jotta peilikaappi pysyisi järjestyksessä, tehkää jokaiselle perheenjäsenelle sinne omat paikat. Hajuvedet on syytä siirtää kylpyhuoneesta samalla pois, kuin myös meikit. Ne menevät kosteassa ilmassa pilalle.

Jos peilikaappi ei riitä, hanki kylpyhuoneeseen avohylly seinälle tai lattialle ja hanki hyllyyn yhteneväiset korit, jokaiselle perheenjäsenelle omansa. Jos kaikki kosmetiikkapurkit ovat hyllyssä ilman koreja, yleisilme on sotkuinen ja sekava, sen lisäksi pölyjen pyyhkiminen on hankalaa.

Jos kylpyhuoneeseen ei saa laitettua hyllyä, laita kylpyhuoneen oven sisäpuolelle naulakko ja siihen jokaiselle perheenjäsenelle oma kangaskassi missä säilyttää tavaroita. Hanki yhteneväiset kassit, ettei yleisilme muutu levottomaksi.

Kylpyhuoneessa seilaavat hiustenkuivaajat, suoristuraudat ja papilijotit voi myös laittaa kaikki yhteen kangaskassiin ja ripustaa naulakkoon. 

Säilytyskorien, kangaskassien, maton ja suihkuverho on syytä olla samantyylisiä ja sävyisiä. Sillä on iso merkitys kylpyhuoneen ilmeen kannalta.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja