Mainos

Kylmyys ahdistaa yhä Länsi-Eurooppaa

Esimerkiksi Hollannissa pyry on ollut viranomaisten mukaan pahin sitten vuoden 1979. Saksassa lumimyrsky on vaatinut neljän ihmisen hengen.

Pariisi

Länsi-Euroopassa palellaan edelleen vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen kylmän sään kourissa. Sankka lumisade puolestaan jumitti tänään tuhannet lentomatkustajat lentokentille, kun koneet eivät pystyneet nousemaan ilmaan.

Saksassa äiti ja kolme lasta jäätyi kuoliaaksi lumimyrskyssä Leipzigin lähistöllä. Pahin tilanne oli Italiassa, jossa kuluva talvi on kylmin kolmeen vuosikymmeneen. Italian Rivieralla satoi yli 30 senttiä lunta ja myös Firenze, Milano ja Rooma peittyivät valkoiseen vaippaan. Roomassa mitattiin yöllä neljä pakkasastetta.

Hollannissa sankat lumisateet hyydyttivät liikenteen lähes täysin. Tuhannet matkustajat joutuivat odottamaan turhaan lentojaan Amsterdamin Schipholin lentokentällä ja junat myöhästelivät pahoin. Säätieteilijöiden mukaan maassa ei ole satanut näin paljon lunta sitten vuoden 1979.

Pariisissa lumisateet sekoittivat niinikään lentoliikenteen Orlyn ja Charles de Gaullen lentokentillä. Maan pohjois- ja luoteisosissa raskasta liikennettä ja busseja ei laskettu lainkaan lumisille teille. Normandiassa viikon kestäneet lumisateet ovat jättäneet useita kyliä täysin eristyksiin.

Britanniassa tilanne oli pahin Kentin kreivikunnassa, missä sotilaat avustivat muun muassa sairaalahenkilöstön kuljetuksissa. Lontoosta maan etelärannikolle johtavilla moottoriteillä liikenne takkusi pahasti lumen ja sohjon vuoksi.

Äiti ja lapset kuolivat lumeen

Saksassa mittava etsintäoperaatio päättyi tänään surullisesti, kun etsijät löysivät äidin ja kolme lasta kuoliaaksi jäätyneinä perheen kodin lähettyviltä Laipzigissa.

Etsinnät aloitettiin, kun 39-vuotias sairaalatyöntekijä ilmoitti vaimonsa ja kolme lapsensa kadonneen. Äiti löytyi lapsiensa päältä. Oli kuin hän olisi yrittänyt suojella heitä kauhistuttavalta kylmyydeltä.

- Väkivallan merkkejä ei ollut, joten tutkimme tätä onnettomuutena. Ehkäpä he eksyivät lumimyrskyssä, sanoo poliisitarkastaja Michael Hille.

Saksassa oli tänään monin paikoin pakkasta 25 astetta. Kylmyyttä on pahentanut vielä hyytävä viima.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.