Turpasauna oli liikaa – asiantuntija: tämä EM-joukkue voidaan jo laskea ulos pudotuspeleistä

Skotlannilla on edessään kasvojen pesun paikka, kun se kohtaa keskiviikkoillan myöhäisottelussa Sveitsin. MTV Urheilun asiantuntija Antti Niemellä on kuitenkin selvä näkemys siitä, miksei joukkueella riitä saumat edetä EM-lohkostaan jatkoon.

Skotlanti kärsi avausottelussaan raskaan 1–5-tappion isäntämaa Saksalle. Nyt vastassa on Sveitsi, joka päihitti avauspelissään Unkarin lukemin 3–1.

Niemi pelasi urallaan viisi vuotta Skotlannissa. Suomen entinen maajoukkuevahti edusti siellä Glasgow Rangersia ja Heartsia. Niemi sanookin olevansa henkisesti puoliksi skotti, mutta ei harmikseen näe joukkueella mahdollisuuksia edetä lohkostaan jatkoon.

– Skotlannilla on pelaajia hyvissä seuroissa, mutta se tietynlainen X-factor puuttuu. Heiltä ei löydy pelaajia, jotka tekisivät eron näitä huippumaita vastaan, Niemi toteaa.

– EM-kisoihin pääseminen vaatii sen, että joukkue on hyvä. Mutta sitten kun mennään näihin peleihin, missä vastassa ovat parhaista parhaat, niin se tasoero tulee väistämättä näkyviin.

Skotlannin merkittävin heikkous on se, mistä avauskentällisen kirkkaimmat tähdet löytyvät.

– Skotlannin parhaimmat pelaajat ovat todennäköisesti Scott McTominay, joka on loistava työmyyrä keskikentän pohjalla, sekä Andrew Robertson, joka laitapuolustajana voi vaikuttaa myös hyökkäyspelaamiseen.

– Mutta sitten kun katsotaan niitä pelipaikkoja, joilta pitäisi päästä maailman parhaiden puolustajien ohitse maalintekopaikoille, ja vieläpä viimeistellä niitä, niin kyllä se materiaali vain ohueksi jää.

Sveitsin jälkeen Skotlanti kohtaa viimeisessä lohko-ottelussaan Unkarin. Gregor Townsendin miehistö lähtee kumpaankin peliin altavastaajan asemasta.

– En kyllä usko, että Skotlanti tuosta enää nousee, Niemi summaa.

Lue myös:

    Uusimmat