Kuvavuoto: Tältä näyttää Huawein taittuvanäyttöinen 5G-älypuhelin Mate X

Huawei on jo aiemmin vahvistanut aikovansa julkistaa sunnuntaina 24. helmikuuta Mobile World Congress -messujen aattona 5G-yhteyksiä tukevan taittuvanäyttöisen älypuhelimen.

Nyt puhelimesta on nähty ensimmäinen vuotokuva, joka samalla on vahvistanut uutuuden mallinimeksi Huawei Mate X. Oheisen kuvan julkaisi käyttäjä Twitterissä, alun perin kuva on peräisin ilmeisesti joltakin kiinalaissivulta. Kuva on peräisin jostakin, jossa on kiinnitetty seinälle mainosta Mate X:stä.

Kuten oli Huawein ennakkokuvan ja huhujen mukaan odotettua, poikkeaa Huawein taittuvanäyttöinen älypuhelin merkittävästi Samsungin aiemmin tällä viikolla julkistamasta Galaxy Foldista.

Huawei Mate X:ssä on vain yksi näyttö, ja taittorakenne on ulospäin taittuva toisin kuin Samsungin sisäänpäin taittuva näyttö kirjamaisen rakenteen sisällä.

Uuden vuotokuvan perusteella Huawein taittuvanäyttöisessä älypuhelimessa on ilmeisesti kolme kameraa sekä sormenjälkilukija kyljellä.

Aiempien huhujen mukaan Huawein taittuvanäyttöisen uutuuden näytön koko olisi avattuna noin 8 tuumaa ja kiinni taitettuna käyttöön jäisi kooltaan noin 5 tuuman alue.

Teknisenä perustana laitteessa on vahvistetusti Huawein Kirin 980 -järjestelmäpiiri sekä 5G-modeemipiiri Balong 5000, jonka tukema tiedonsiirtonopeus yltää Huawein mukaan jopa 6,5 gigabittiin sekunnissa millimetriaaltotaajuuksilla ja 4,6 gigabittiin alle 6 gigahertsin taajuusalueella. Toistaiseksi ei vielä tiedetä, millainen Huawei Mate X:n taajuustuki on. Huawein 5G-modeemi tukee 5G-verkoista sekä Non-Standalone- että Standalone-versioita. Näiden ero on siinä toimiiko 5G-verkko itsenäisesti (Standalone) vai tapahtuuko verkon toiminnan ohjaus vielä 4G-verkon kautta (Non-Standalone). Aivan ensimmäiset 5G-verkot tukeutuvat vielä aiempiin verkkosukupolviin toiminnassaan.

Huawei Mate X:n saatavuuden aikataulusta ei ole vielä minkäänlaista tietoa. Samsung kertoi tuovansa oman Galaxy Foldinsa Euroopassa myyntiin 3. toukokuuta 2 000 euron hintaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja