KUVAT: Yleisöryntäys! Ruotsin tyylikäs kuningaspari saapui Suomeen

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia ovat saapuneet Suomen-vierailulle.

Ruotsin kuningasparin kolmipäiväinen vierailu Suomessa alkaa tänään. Vierailu käynnistyi aamupäivällä Presidentinlinnassa järjestetyllä vastaanottoseremonialla.

Presidentinlinnan edustalle saapunut kuningaspari kuunteli yhdessä presidenttiparin kanssa sekä Suomen että Ruotsin kansallislaulun.

MTV Uutisten entisen Tukholman-kirjeenvaihtaja Kari Lumikeron mukaan Suomen ja Ruotsin suhteet ovat olleet jo pitkään erityiset.

– Kun Kaarle Kustaa hyvin nuorena tuli kuninkaaksi, niin presidentti Kekkonen otti hänet suojiinsa ja hoiviinsa. He tapasivat useasti epävirallisissa tilanteissa metsästys- ja kalastusmatkoilla. Niissä tilanteissa kuningas, sen lisäksi, että hän piti hyvin paljon presidentti Kekkosesta, niin hän omaksui Suomeen tällaisen kummiroolin ja se on säilynyt kaikki nämä vuodet, Lumikero kertoo.

Kuningasparin saapuminen aiheutti yleisöryntäyksen. Silvian, Kaarle Kustaan, Sauli Niinistön ja Jenni Haukion saapuminen Presidentinlinnan parvekkeelle sai yleisön hurraamaan äänekkäästi.

Kaarle Kustaa ja Silvia vierailevat eduskuntatalossa, Ateneumissa tutustumassa Sibelius-näyttelyyn, sekä seppeleenlaskutilaisuudessa Hietaniemen hautausmaalla.

Tiistaina rouva Jenni Haukio ja kuningatar Silvia tapaavat sovellus-kilpailuun osallistuvia opiskelijoita Microsoftin liikkeessä Helsingin keskustassa. Seuraa vierailua livenä täältä.

Torstaina kuningasparin matka jatkuu Lappeenrantaan, missä tutustutaan ensin ammattikorkeakouluun ja teknilliseen yliopistoon.


Lue myös:

    Uusimmat