Mainos

Kuvat: Tulva on vallannut teitä ja peltoja etelässä ja lännessä

Kevättulva etelä- ja länsirannikon joissa lähestyy huippuaan.

Suomen ympäristökeskuksen mukaan lämmin sää, lumien sulaminen ja vesisateet ovat nostaneet jokien vedenkorkeudet monin paikoin keskimääräiseen kevättulvaan Etelä- ja Lounais-Suomessa sekä Etelä-Pohjanmaalla. Jokien jäiden lähtiessä liikkeelle jäälauttojen kasaantuminen voi nostaa vedenkorkeuksia nopeasti.

Punkalaitumenjoen vesi uhkasi nousta Punkalaitumen taajamaan. Tilanne on nyt saatu hallintaan. Lapväärtinjoella jääpato nosti vedenkorkeutta nopeasti viime yönä Peruksen havaintoaseman alapuolella. Tilannetta on helpotettu purkamalla jääpatoa kaivinkoneen avulla. Huittisissa on purettu jäälauttoja jääpatojen syntymisen estämiseksi.

Vettä pelloilla

Vesi on noussut pelloille ainakin Lepsämänjoella, Nummenjoella, Vanjärven alueella, Kiskonjoen Kirkkojärvellä Kytäjoella sekä Vantaan Riipilässä. Sateen jatkuessa vedenkorkeudet voivat nousta lähelle tulvalukemia myös Vantaanjoella ja Espoonjoella. Vantaanjoen Oulunkylässä vesi on noussut lähelle siirtolapuutarhan vahinkorajaa.

Espoonjoella tulvavesi on nousemassa Turunväylän reunalle Helsinki–Turku-suunnassa, mutta ajoradan ennakoidaan säilyvän liikennöitävissä.

Alavimpia peltoja on joutunut tulvaveden alle ainakin Nummenjoella, Vanjärven alueella, Lepsämänjoella, Kytäjoella sekä Vantaan Riipilässä. Helsingin Oulunkylässä vesi on noussut siirtolapuutarha-alueen reunamille ja alimpien kiinteistöjen pihamaille.


Vedenkorkeudet ovat nousseet keskimääräisten kevättulvien tasolle myös monissa muissa Etelä- ja Lounais-Suomen rannikkovesistöissä. Useimmissa joissa keskimääräisen kevättulvan suuruiset huiput saavutetaan tänään. Loppuviikolla sään pakastuminen saa vedenkorkeudet laskuun.

– Jos tänä keväänä ei enää sada runsaasti lunta, saattavat nämä olla ainoat tulvat etelässä ja lounaassa, sanoo MTV Uutisten meteorologi Visa Salojärvi.

Pohjanmaan joissa virtaamat ovat voimakkaassa nousussa.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.