Mainos

Kuvat: Tässä ovat Suomen kesän suloisimmat eläinlapset – "Emon selkä on turvallinen lepopaikka"

Lukijat ovat lähettäneet pitkin kesää kuvia suloisista eläinten poikasista. Kokosimme yhteen kaikkein sykähdyttävimmät.

Lukijat ovat lähettäneet kesän aikana monia kuvia luonnosta ja eläinten poikasista. Erityisen paljon kuvia on tullut linnunpojista. Kuvia on tullut esimerkiksi joutsenten, sorsien, isokoskelojen, valkoposkihanhien, kurkien ja lokkien poikasista. 

Tätä selittää se, että lintuja on tähän aikaan vuodesta eniten.

– Lähes kaikilla linnuilla on poikaset ovat nyt kuoriutunet. Pääskyt ovat myöhäisiä pesijöitä, ja myös pääskyjen poikaset alkavat nyt kuoriutua, kertoo Birdlifen suojeluasiantuntija Tero Toivanen.

Jos omia lintukuvia meinaa näin sesonkiaikaan ottaa, lintuja pitää muistaa kunnioittaa. Toivanen kertoo, että lintuja ei kannata lähestyä itse.

– Yleensä ne lähtevät karkuun ja se on huono juttu kuvaamisenkin kannalta. Pitää odottaa, että linnut tulevat itse lähelle.

– Jos hätääntyneitä emoja alkaa lennellä lähellä, tietää, että on tullut liian lähelle. Pesän viereen ei ole asiaa, Toivanen neuvoo.

Tämän jutun pääkuvan otti Hannu Moilanen, joka kertoo harastavansa luonto-ja maisemakuvausta. Kuva isokoskeloemosta ja -poikasesta oli sattuman tulos juhannukselta Pieksamäellä.

– Olin kuvaamassa kuikkia. Sitten isokoskeloemo tuli kuuden poikasen kanssa paikalle. Ne kaikki näyttivät väsyneiltä, mutta kilpauinnin päätteeksi yksi pääsi emon selkään.

– Minusta se kuvasi hyvin juhannuksen tunnelmaa, kun on kuuma, väsyttää ja on juhlinut, Moilanen nauraa.

Moilanen kertoo yrittävänsä aina saada kuviinsa jonkilainsen tarinan lajista riippumatta.

– Inhimillisen tuntuisia luontokuvia, hän kuvailee.

Hyvän kuvan saaminen ei kuitenkaan tule helpolla, sen myöntää eläkkeen myötä luontokuvaamisen pariin takaisin siirtynyt Moilanen. Pitkästä kuvaustaustasta on myös apua eläimiä bongaillessa.

– Kyllä siellä tuntikausia, jopa päiväkausia saa istua. Hyvää tuuria ja paljon kuvaamista

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.