Mainos

Kuvat: Suurlähettilään tehtävät jättävä Oreck: "Kiitos saunojenne ja sydäntenne lämmöstä"

Bruce Oreck, bodaava koiramies, jättää tehtävänsä Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläänä.

Bruce Oreck aloitti pestinsä suurlähettiläänä Suomessa syyskuussa 2009. Oreck oli Barack Obaman vaalikampanjan suuri lahjoittaja vuonna 2008. 

Vuosien varrella suomalaiset ovat oppineet tuntemaan Oreckin ainakin diplomaatille harvinaisemmasta kehonrakennusharrastuksesta. Oreck esitteli lihaksiaan mielellään myös julkisesti. 

Viimeisenä työpäivänään Oreck lähetti suomalaisille terveisiä sosiaalisen median kautta. Facebook-päivityksessään hän ylisti varsinkin nuorisoa.

– Kun lopetan työni suurlähettiläänä, tahdon kiinnittää huomion Suomen nuorten naisten ja miesten upeisiin saavutuksiin. Olen todistanut uuden yrittäjäsukupolven syntymistä. Vuoden 1980 jälkeen syntyneiden ikäluokassa on raikas kekseliäisyyden ja päättäväisyyden henki, Oreck kirjoittaa.

Oreck tuli tunnetuksi myös ympäristömyönteisyydestään. Hänen aikanaan Yhdysvaltain suurlähetystöä remontoitiin energiatehokkaaksi ja sinne rakennettiin uusi innovaatiokeskus.

Oreck toi edustustilaisuuksiin monesti myös perheen lemmikkikoiran. Isovillakoira Deckart sai julkisuutta myös sosiaalisessa mediassa.

Suurlähettilään työhön kuului totta kai myös edustamista. Oreck osallistui juhlapäivällisille, Linnan juhliin ja moniin muihin tilaisuuksiin. 

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio ja suurlähettiläs Bruce Oreck juhlapäivällisillä Presidentinlinnassa huhtikuussa 2015.

Oreckin kausi suurlähettiläänä päättyy virallisesti lauantaina 25. heinäkuuta. Oreckin kauden päättymisestä kirjoitettiin jo vuonna 2013, mutta mies jatkoi virassaan.

Oreckin jälkeen Suomessa aloittaa suurlähettiläänä Charles C. Adams nuorempi. Myös Adams on lahjoittanut reippaasti rahaa Obaman vaalikampanjoihin.

Vaikka suurlähettilään kausi päättyy, on hän lehtitietojen mukaan jäämässä Suomeen. Helsingin Sanomat kertoi syksyllä, että Oreck aloittaa luennoitsijana Aalto-yliopistossa.

Oreck on intohimoinen luonnonystävä. Oulussa hän tutustui myös suomalaiseen talvihuvitukseen. Edes Havaiji-paita ei muuttanut jäistä vettä lämpimäksi.

Oreck jättää työnsä ilmeisen hyvillä mielin. Facebook-viestissään hän kiittää kaikkia suomalaisia.

– Kiitos saunojenne ja sydäntenne lämmöstä. Kiitos kaikesta, mitä olen oppinut ja kokenut. Olemme nyt vanhoja ystäviä. Kun tapaamme kadulla, kuntosalilla, saunassa tai metsässä, sanokaa hei ja kertokaa, mitä teille kuuluu. 

Entä millä tittelillä entistä suurlähettilästä on sopivaa puhutella?

– Se on helppoa. Kutsukaa minua Bruceksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.