Mainos

Kuvat: Pikkukoira löydettiin järkyttävässä kunnossa Kouvolassa – häntä huovuttunut, kynnet kääntyivät käppyrälle

Kymenlaakson käräjäoikeus on antanut tuomion järkyttävästä eläinsuojelurikoksesta, missä 67-vuotias mies ja 63-vuotias nainen olivat kohdelleet koiraa kaltoin kolmen vuoden ajan.

Teko oli tapahtunut Kouvolassa lokakuun 2012 ja lokakuun 2015 välisenä aikana. Syyttäjän mukaan nainen ja mies olivat yksissä tuumin joko tahallaan tai törkeän huolimattomuuden vuoksi jättäneet pikkukoiran vaille tarpeellista hoitoa. Tästä oli aiheutunut koiralle tarpeetonta kärsimystä ja kipua.

Käräjäoikeuden antamasta tuomiosta selviää, että koiran turkki oli kasvanut vuosien aikana niin, että se oli kauttaaltaan takkuinen ja umpihuovassa. Esitutkintamateriaalin kuvista näkee, että esimerkiksi koiran häntä on hoitamattomuudeen vuoksi täysin rastoittunut.

Koiran kynnet olivat pitkät, eikä niitäkään oltu leikattu vuosiin.

Lisäksi koiran suu oli hoitamaton ja täynnä hammaskiveä. Koira kärsi myös vakavasta ien- ja hampaan kiinnityskudoksen tulehduksesta.

Koiralla ei ollut laiminlyönnin vuoksi lihaksia ja se oli hoikassa kunnossa.

"Hoidettiin niin hyvin kuin oli pystytty"

Mies kiisti jättäneensä koiran vaille ravintoa tai aiheuttaneensa koiralle tarpeetonta kipua tai kärsimystä. Hän kuitenkin myönsi koiran hoidon laiminlyönnin muuten, paitsi lausui, että koiran turkki oli leikattu kaksi vuotta sitten.

Koiran suun ja hampaiden hoidosta hän ei osannut sanoa mitään. Miehen mukaan koira oli syönyt ruokaa, pureskellut luita ja sille oli annettu runsaasti ravintoa.

Nainen vastasi laiminlyöntisyytöksiin samoin. Hänen mukaansa koira oli syönyt runsaasti ja sitä oli ulkoilutettu sen verran, mitä se oli kävellyt.

– Koiraa oli hoidettu niin hyvin kuin oli pystytty, nainen oli todennut.

Laiminlyönnistä eläintenpitokielto

Kymenlaakson käräjäoikeus määräsi koiran omistajat viiden vuoden mittaiseen eläintenpitokieltoon eläinsuojelurikoksesta. Eläintenpitokielto koskee kaikkia eläimiä.

Lisäksi oikeus määräsi miehen ja naisen maksettavaksi 30 päiväsakkoa, joka teki kummankin kohdalla 240 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.