Mainos

Kuvat: Orvoksi jäänyt pikkuinen nokkasiili pelastettiin – "Nyt se keskittyy syömään ja kasvamaan"

Australiassa pikkuruinen nokkasiilin poikanen pelastui kuin ihmeen kaupalla autokolarista. Poikanen jäi orvoksi sen emon kuoltua kolarissa, mutta nyt pieni eläin on saanut uuden mahdollisuuden villieläinsairaalassa.

Poikanen löydettiin koloon kaivautuneena tien viereltä, lähellä kuollutta emoaan. Pieni nokkasiili toimitettiin tiistaina Australian Wildlife Hospitaliin, missä se nimettiin Buddhaksi. Eläinlääkäreiden arvion mukaan Buddha on alle 50 päivän ikäinen.

– Buddha on saavuttanut jo 140 gramman painon. Voimme sanoa, että asiat ovat hyvin sitten, kun se painaa 150 grammaa. Olemme iloisia, jos se selviää, Elisha Dyck Australia Wildlife Hospitalista kertoo.

Buddhan sukupuoli pystyttiin hädin tuskin toteamaan naaraaksi sen kehoon kasvaneesta pienestä pussin alusta. Nokkasiili on vesinokkaeläimen lisäksi ainoa nisäkäs, joka synnyttää munan.

Emo hautoo munaa pussissa noin kymmenen päivän ajan, jonka jälkeen vain 1,2-senttisestä munasta kuoriutuu nokkasiilin poikanen. Nokkasiilit syntyvät sokeina ja ilman piikkejä. Eläimellä ei myöskään ole hampaita, vaan se pyydystää termiittejä ja muurahaisia pitkällä, tahmealla kielellään.

– Buddha on erittäin onnekas, kun se löydettiin ja toimitettiin villieläinsairaalaan. Se on vielä niin pieni, ettei olisi selvinnyt pitkään omillaan. Buddha ei onneksi loukkaantunut kolarissa ja nyt se keskittyy syömään, rentoutumaan ja vahvistamaan itseään, Dyck sanoo.

Australian Wildlife Hospital pitää Buddha-poikasesta huolen siihen saakka, kunnes se on tarpeeksi vahva pärjäämään luonnossa omillaan. Tämän jälkeen se päästetään sinne, missä sen kuuluukin olla – luonnossa vapaana.

Australiassa useat eläimet kuolevat auton alle erityisesti tähän aikaan vuodesta, jolloin eläimet liikkuvat enemmän kumppania tai uutta pesimäaluetta etsien.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.