Mainos

Kuvat: Naton huippukokous autioitti Varsovan kadut – hiljaisempaa kuin Helsingissä juhannuksena

Varsovan Nato-huippukokousta ympäröivät ennennäkemättömät turvatoimet.

Paitsi että kyseessä on kymmenien valtionpäämiesten kokous johon osallistuu myös Yhdysvaltain presidentti Barack Obama, kokousta on edeltänyt myös useiden terrori-iskujen sarja muun muassa Turkissa. 

Puola on palauttanut kokouksen ja sen valmistelun ajaksi valtiolliset rajatarkastukset.

Varsovan keskusta puolestaan näyttää hätkähdyttävän autiolta. Koko alue kansallisstadionin, historiallisen keskustan ympärillä sekä Vistula-joen erottamat saarekkeet on eristetty.

Käytännössä koko keskustan valtakadut näyttävät tyhjennetyn yksityisliikenteeltä. Kaduilla liikkuu lähinnä takseja, raitiovaunuja ja hälytysajoneuvoja, ja niitäkin harvakseltaan.

Itse kokouspaikalle ei pääse esimerkiksi taksilla tai jalkaisin. Ainoa tapa tulla alueelle ovat Naton omat bussikuljetukset, joiden ovilla sotilaat tarkastavat akkreditoinnin ja henkilöllisyyden.

Ilmatilan osalta Varsova on kieltänyt muun muassa pienkoneet, kuumailmapallot, miehittämättömät koneet ja kamerahelikopterit. 

Chopin-lentokentällä lukuisia erikoistoimia

Varsovan päälentokenttä on ottanut käyttöön useita erityistoimia kokuksen ajaksi. Lentokentän saapumisaulan edustalle on julistettu täydellinen pysäköintikielto lukuun ottamatta lentokentän suosittelemia takseja.

Kielto on voimassa kokoksen ajan. Lentokentän tiedotteen mukaan kaikki alueelle jätetyt ajoneuvot polkupyöriä myöten poistetaan välittömästi. 

Matkustajia kehotetaan tarkkailemaan kaikkia matkatavaroita joilla ei näytä olevan omistajaa ja ilmoittamaan asiasta henkilökunnalle.

Poliisi tarkastaa alueelle tulevat ajoneuvot tarkastuspisteellä ennen lentokenttää. Heinäkuun neljännestä elokuun toiseen päivään asti myös Schengen-alueelta tulevat tarkastetaan rajatarkastusten mukaisesti. 

Kenttä myös varoittaa, että lennot saattavat tulla ja lähteä myöhässä turvatoimien takia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.