Video: Ilmastokokouksessa järeät turvajärjestelyt – jopa vesijohtovesi tarkkailussa

Ilmastokokousta Pariisissa turvaavat 20 000 poliisia ja sotilasta 1:17

Pariisin ilmastokokouksen turvallisuutta valvotaan tiukasti. Kokouksen sujumista häiriöittä valvoo 10 000 poliisia ja 10 000 sotilasta. Osallistujia ilmastokokouksessa on 40 000.

Poliisi tarkastaa jopa kokousalueelle saapuvien taksikuskien paperit. Kaikki kokousalueelle pyrkivät autot tarkastetaan huolellisesti. Lähikadut on suljettu yleiseltä liikenteeltä.

Ennen varsinaiselle kokouspaikalle pääsyä, kaikki joutuvat kulkemaan turvatarkastuksen kautta. Turvatarkastuksessa on samanlaiset läpivalaisulaitteet kuin lentokentillä. Kaikkiaan valtavassa sisääntuloaulassa on yli 30 turvatarkastuspistettä, joiden kautta kaikki kokouspaikalle tulevat kulkevat joka aamu.

Vesijohtovettäkin tarkkaillaan

Kokouspaikalla on muutenkin varauduttu monenlaisiin uhkiin. Yksi esimerkki on se, että kokouskeskuksen vesijohtojärjestelmässä on sensorit, jotka tunnistavat myrkylliset aineet.

Kokouspaikalle eivät pääse muut kuin etukäteen akkreditoituneet henkilöt. Kuvalliset akkreditointikortit tarkastetaan niin kokouspaikalle tullessa kuin sieltä lähdettäessäkin.

Kokousväen turvallisuutta valvotaan myös hotelleissa. Poliisit päivystävät monissa hotelleissa yötä päivää.

Mielenosoitukset on Pariisissa kielletty kokouksen aikana. Pieniä rauhallisia mielenilmauksia on kuitenkin nähty kokousalueen sisäpuolella.

Lue myös:

    Uusimmat