Uskomaton kuvapari kertoo Suomen säästä: Näin talven ihmemaa katosi hetkessä

Ulkoilua aurinkoisessa talvimaisemassa Vaasassa 23. marraskuuta 2015. Kuva: Matti Hietala
Ulkoilua aurinkoisessa talvimaisemassa Vaasassa 23. marraskuuta 2015. Kuva: Matti Hietala Copyright: Matti Hietala. Photographer: Matti Hietala.
Lumeton maa Vaasassa 26. marraskuuta 2015. Kuva: Matti Hietala
Lumeton maa Vaasassa 26. marraskuuta 2015. Kuva: Matti Hietala Copyright: MTV UUTISET. Photographer: Matti Hietala.

Viime viikonloppuna sataneet lumet ovat huvenneet nopeasti maan etelä- ja keskiosasta.

Vielä maanantaina Suomen lumisin paikka oli Pirkanmaalla Juupajoella, missä lunta oli 39 senttimetriä. Viime viikonloppuna siellä mitattiin enimmillään jopa 44 senttimetriä lunta. Lunta oli jo laajalti maan etelä- ja keskiosassa.

Nyt nämä lumet ovat sulaneet vauhdilla ja maa on mustana laajalti maan etelä- ja keskiosassa. Juupajoen lumista oli perjantaiaamun mittauksessa jäljellä enää 11 senttimetriä.

Lunta on nyt paikoin pohjoisessa ja idässä. Eniten lunta on Sodankylässä, 36 senttimetriä. Kemijärvellä ja Kittilässä lunta on 33 senttimetriä.


Viikonlopun sää on melko lauhaa, tuulista ja epävakaista. Sateet tulevat laajalti vetenä, osassa Lappia lumena. Ensi viikolla lumisateita on ennusteissa etenkin maan keski- ja pohjoisosaan, etelässäkin maa voi olla paikoin ja ajoittain valkeana. Sää jatkuu ensi viikolla tuulisena, ajoittain jopa myrskyisänä. Lämpötilat ovat yhä keskimääräistä korkeampia.

Virallista ensilumea odotellaan vielä osaan aivan eteläisintä ja lounaisinta Suomea. Ensilumen määritelmään vaaditaan vähintään yksi senttimetri lunta aamun kello 8 mittauksessa. 

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja