Mainos

KUVAT: Muistatko nämä linnut – city-huuhkajia ennenkin

Helsingissä asustelee muutamia city-huuhkajia, mutta tunnetuin niistä on aivan eittämättä jalkapallomaajoukkueellekin lempinimen antanut Bubi-huuhkaja.

Bubi nousi julkisuuteen kesällä 2007, kun se lensi komeassa liidossa kentälle kesken Suomi-Belgia EM-karsintaottelun ja katseli peliä mm. Belgian maalin takaa. Huuhkajan olemassaolo stadionin rakenteissa oli huomattu jo alkukeväästä ja sitä oli seurattu myös jonkin verran julkisuudessa.

Bubi-nimen komea lintu sai selostajalegenda Bror Erik ”Bubi” Walleniuksen mukaan, koska se pasteerasi usein stadionin selostaja-aition liepeillä. Nimen antoi stadionin vahtimestari. Huuhkaja nähtiin saman vuoden syksyllä vielä useita kertoja. Lintu asustaa mahdollisesti yhä lähistöllä. Kaupunkitoimittajien yhdistys valitsi joulukuussa 2007 Bubi-huuhkaja Helsingin vuoden kaupunkilaiseksi.

Koti Forumin katolla 

Toinen kunnon julkisuuteen päässyt huuhkaja löytyi maaliskuussa aivan Helsingin keskustasta. Huuhkaja kasvatti poikasiaan Forumin kauppakeskuksen katolla.

Kyseessä oli BirdLife Suomen mukaan ensimmäinen tiedossa oleva onnistunut pesintä suomalaisen kaupungin keskustassa.

Huuhkajan poikasten elämää, lentoharjoituksia, ruokailuja ja muuta oleilua seurattiin julkisuudessa todella tarkkaan. Esimerkiksi huhtikuun lopulla 2011 yhden poikasen rengastus oli ykkösuutisena useilla medioilla.

Vielä samana keväänä Forumin vartijoita työllisti muutaman viikon ajan lentoa harjoitelleet huuhkajanpoikaset. Katolta pudottautuneet linnut oli vietävä takaisin pesäänsä.

Pöllöistä kaupungeissa viihtyvät parhaiten lehtopöllöt ja huuhkajat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.