Kuvat: Millaiset kehykset sopivat juuri sinun kasvoillesi?

Aurinkolasien aika on täällä taas, mutta minkä malliset lasit kehystävät kasvojasi kaikkein kauneimmin? Laadimme kuvalliset ohjeet eri kasvoille – valitse omasi!

Pilotti vai Wayfarer, pyöreät linssit vai cat eye -malli? Tutkimme millaiset kehykset toimivat parhaiten eri kasvoilla. Muista nämä vinkit aurinkolasiostoksilla!

Neliömäiset kasvot

Jykeville kasvoille sopivat parhaiten pehmeän pyöreälinjaiset lasit. Kokeile naisellisen pyöristettyjä kulmia, kissamaisia malleja ja pilottilaseja.

Vältä laatikkomaisia, kulmikkaita kehyksiä ja laseja, joissa on vahva yläsanka. Myös pienehköt ovaalinmuotoiset linssit voi jättää muille.

Pyöreät kasvot

Kulmikkaat ja graafiset mallit tuovat särmää pehmeän pyöreille kasvoille. Sinulle sopivat myös poikamaiset wayfarer-mallit ja cat eye-lasit, mutta ylisuuret ja pyöreät linssit kaipaavat parikseen jykevämpiä kasvon piirteitä.

Sydämenmuotoiset kasvot

Sinun kasvoihisi sopivat erinomaisesti esimerkiksi pilottilasit ja pyöreäkulmaiset, naisellisen elegantit linssit. Kulmikkaatkin lasit toimivat, samoin isot linssit.

Sen sijaan vahva yläsanka (kuten Raybanin Clubmasterissa), runsaat koristelut yläkulmissa ja kissamaiset lasit voivat korostaa otsaa entisestään ja saada leuan näyttämään vieläkin pienemmältä.

Ovaalit kasvot

Onnekkaille ovaalin muotoisille kasvoille sopii milteinpä mikä malli tahansa: revittele siis erilaisilla kehyksillä!

Pitkät kasvot

Sinä pystyt kantamaan isotkin kehykset ilman, että ne piilottavat kasvosi. Kokeile naisellisia, suuria kehyksiä, mutta pysy kaukana pienistä ja siroista linsseistä.

Kolmionmalliset kasvot

Sinulla on selkeä leuka ja siro otsa. Vältä pilottimallia, joka vetää huomiota kasvojen alaosaan, ja suosi sen sijaan esimerkiksi cat eye-mallia ja muita yläsangasta raskaampia kehyksiä.

VIDEO: Tässä ovat tämän kevään trendikkäimmät aurinkolasit!

 

Kuvat: Annika Syvälähde

Lue myös:

    Uusimmat