Kuvat: Merten hopeanuoli myynnissä – tältä näyttää 80 miljoonan euron huvijahti

Formulatähtien budjettiluokan paatit kalpenevat tämän kaunottaren rinnalla.

Kuten eilen kerroimme, Mercedes-Benz esitteli uuden S-sarjan Cabrioletin yhteistyössä Burgess-jahtiyhtiön kanssa. 

Nyt tarjoamme tarkemman katsauksen eilisellä videolla nähtyyn luksusluokan huvijahtiin.

Burgess SILVER FAST (kyllä, isolla) on maailman suurin ja nopein alumiininen moottorikäyttöinen jahti. Espen Øinon suunnitteleman aluksen huippunopeus on 27 solmua eli viitisenkymmentä kilometriä tunnissa.

Aluksen syväys on vain 2,6 metriä, joten 77-metriseksi laivaksi se pääsee liikkumaan varsin matalissa vesissä. Tämä on erityisen hyvä uutinen niille, jotka suunnittelevat suuntaavansa esimerkiksi Malediiveille tai Bahamalle.

Polttoainepihi paatti 

Alus on varustettu ei yhdellä vaan kahdella 3 630 hevosvoimaa tuottavalla moottorilla.

Järkyttävistä teholukemista huolimatta polttoaineenkulutus 17 solmun matkavauhdilla on tämän kokoluokan alukselle erittäin kohtuulliset 400 litraa tunnissa.

SILVER FAST seilaa tankillisella jopa 4 500 merimailia eli noin 8 300 kilometriä. Käytännössä aluksella voi siis matkata Australian Melbournesta New Yorkiin yhden pysähdyksen taktiikalla. 

Täyttä luksusta myös sisältä

Aluksen sisätilat ovat sanalla sanoen hulppeat. Aluksen omistajalle on luonnollisesti oma ylellinen huoneistonsa, jonka yhteydessä on kaksi marmorilla viimeisteltyä kylpyhuonetta. Vieraiden viihdyttämisen jälkeen kelpaa vetäytyä illallistamaan yksityiselle terassille.

Aluksessa on yhteensä kahdeksan vieraille tarkoitettua makuuhuonetta. Henkilökuntaan kuuluu lisäksi 18 ihmistä.

Alukselta löytyy saunan, kahdeksan hengen poreammeen ja kauneussalongin lisäksi myös kuntosali, talvipuutarha ja elokuvateatteri. Raittiista meri-ilmasta voi nauttia jollakin aluksen kolmesta pääkannesta. Helikopterialusta kuuluu tottakai varustukseen.

Parasta tässä kaikessa on tietysti se, että SILVER FAST on myynnissä. Hintalappu on mojovat 80 miljoonaa euroa. 

Artikkelia muokattu 3.11.2015: Lisätty loppuun linkki aluksen kotisivulle.

Lue myös:

    Uusimmat