Kuvat: Maakotka hyökkäsi Juhan kissavanhuksen kimppuun vain metrien päässä kotiovesta – "Ei ollut mitään tehtävissä"

Yli 20-vuotias Tupsu-kissa joutui kotkan saaliiksi vain viiden metrin päässä kotiovesta.

Ranuan Kuukasjärvellä asuva Tupsu-kissan omistaja Juha Kilpeläinen kertoo, että harvinainen tapaus sattui maanantaina. Kilpeläisen mukaan kotkan havaitsi ja siitä kuvat otti hänen veljentyttärensä, joka oli tuolloin viemässä sairasta koiraa ulos.

– Ulko-oven ikkunan läpi hän näki kotkan, joka oli syömässä kissaa. Veljentytär nappasi muutaman kuvan, ja ryhtyi hätyyttelemään kotkaa. Kotka lähti pihasta vasta kun hän rupesi koputtelemaan ikkunoihin.

Kilpeläisen mukaan kotka oli jo ehtinyt tappaa kissan.

– Ei ollut mitään tehtävissä.

Kilpeläisen veljellä on talon vieressä poroaitaus. Niiden vasomiskausi alkaa keväällä.

– Ikävä, jos kotka huomaa, että täältä saa ruokaa.

Kotkan tappama Tupsu-kissa oli yli 20-vuotias. Alkujaan kissa on ollut veljentyttären, mutta Kilpeläisellä se on ollut toistakymmentä vuotta.

– Ei se varmaan ehtinyt pakoon. Kissa oli aika tuhdissa kunnossa, joten kotka ei sitä varmaan jaksanut nostaa tai sitten kotka oli niin nälkiintynyt, ettei sen takia saanut vietyä sitä pois.

Kilpeläisen mukaan talon ympäristössä on noin kymmenen kilometrin säteellä kolme kotkanpesää.

Alun perin Kilpeläinen julkaisi kotkakuvat Facebookissa.

– Kommentteja on tullut puolesta ja vastaan. Monet ovat sanoneet, että miksi ei heti menty väliin. Ei sitä kuultu, kun kotka kissaan iski, ja kissalla oli jo siinä vaiheessa henki pois. Osa sanonut, että kotkalta pitäisi ottaa henki pois, mutta se on rauhoitettu lintu ja petolintuhan se on.

Birdlife Suomen tiedottaja Jan Södersved ei ole aikaisemmin kuullut vastaavasta tapauksesta. 

– Ei ole tyypillistä, että kotka tulisi pihapiiriin. Nälkä ja sopiva saalis sen on varmasti sinne ajanut. Hyvin harvinainaista joka tapauksessa, Södersved sanoo. 

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Aamulehti

Lue myös:

    Uusimmat