Mainos

Kuvat: Lux-festivaali houkutteli ihmisiä liikkeelle – 11 uutta valotaideteosta piristi Helsingin keskustaa

Valotaidefestivaali Lux Helsinki on avautunut tänään loppiaisena yleisölle Helsingissä. MTV Uutisten tietojen mukaan ihmisiä on illan pimetessä ollut runsaasti liikenteessä valotaidetta katsomassa Helsingin keskustassa. 

Festivaali esittelee 11 uutta taideteosta Kaartinkaupungissa ja Senaatintorin ympäristössä.

Teoksia voi aiempien vuosien tapaan katsella kävelykierroksella, joka alkaa Esplanadinpuistosta ja kiertää Rikhardinkadun, Korkeavuorenkadun, Kasarmikadun ja Kasarmitorin kautta kohti Pohjoisesplanadia ja Senaatintoria.

Esimerkiksi Kasarmikadun keskelle on asetettu merikontti, johon kuusi suomalaista graffititaiteilijaa on valmistanut ultraviolettivalossa katsottavan yhteisteoksen.

Tapahtumassa nähdään ultraviolettigallerian lisäksi kymmenen muutakin valotaideteosta. Esimerkiksi Kasarmitorilla nähdään palestiinalais-libanoninlaisen Alaa Minawin neonvaloteos My light is your light. Se kuvaa pakolaisperhettä.

Festivaalikierros päättyy Senaatintorille, jossa unkarilaisen László Bordosin Konstellaatio-teos valaisee Tuomiokirkon videoprojisoinneilla, valoilla ja stroboskoopeilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.