Mainos

Kuvat: Liikennevalot uhkasivat pudota ajotielle – kova tuuli työllistänyt viranomaisia

Myrskytuhojen raivaus jatkuu tämän päivän ajan. Pelastuslaitosta Kymenlaakson alueella on työllistänyt muun muassa tielle kaatuneet puut sekä sähkötöitä vaatineet raivaustyöt.

Esimerkiksi Kotkan alueella perjantai-iltana sekä viime yönä on tapahtunut monenlaisia kovan tuulen aiheuttamia vaurioita. Pahimman uhan toivat valtatielle putoamassa olleet liikennevalo-opasteet sekä jalkakäytävälle kaatumassa olevat valaisinpylväät.

Lisäksi kaksi puuta oli kaatunut samanaikaisesti rivitalokiinteistön autotallirakennuksen päälle. Puut olivat vieneet mukanaan sähkölinjan, jota kannatelleet tolpat uhkasivat myös kaatua paineen voimasta. Pelastuslaitos eristi alueen ja aloitti raivaustoimenpiteet yhdessä sähkölaitoksen kanssa.

Muutamaa tuntia myöhemmin pelastuslaitos sai hälytyksen, kun liikennevalot uhkasivat pudota ajoväylälle Paimenportin risteysalueella. Risteys on erittäin vilkkaasti liikennöity solmukohta Hyväntuulentien ja Kotkantien risteyksessä.

Urakoitsija korjasi liikennevaloja yöllä.

Forecan päivystävän meteorologin Juha Föhrin mukaan tuulen nopeus on ollut aamulla puuskissa Rauman edustalla jopa 27 metriä sekunnissa ja Länsi-Uudenmaan edustalla 25 metriä sekunnissa.

Muualla Pohjanlahdella ja Suomenlahdella on tuullut puuskissa keskimäärin 20 metriä sekunnissa.

Föhrin mukaan kovimman tuulen alue on siirtymässä vähitellen itään päin, eli se illaksi jo erityisesti Länsi- ja Pohjois-Suomen osalta heikkenee.

Illan ja yön kuluessa tuulet heikkenevät koko maasta, kunnes huomenna illalla maan länsiosassa etelätuuli on taas jopa navakkaa.

Suomessa oli alkuiltapäivästä noin 1500 kotitaloutta ilman sähköä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.