Kuvat julki: Tältä näyttää Balticconnector-kaasuputken vauriopaikalla – leveitä raahausjälkiä ja täysin hajonnut putki

Krp julkaisi kuvia kaasuputken vaurioista ja merestä nostetusta ankkurista 4:25
Katso video: Tältä kaasuputken vauriot näyttävät.

Keskusrikospoliisi julkaisi tänään järjestetyssä tiedotustilaisuudessa kuvia Balticconnector-kaasuputken vaurioista.

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Risto Lohi on käynyt tänään järjestetyssä tiedotustilaisuudessa läpi keskeisimpiä tutkinnallisia toimenpiteitä, mitä Balticconector-kaasuputken vaurioitumisen tutkinnassa on kahden viikon aikana suoritettu.

Lohi kertoo, että usean kymmenen metrin syvyydessä tapahtunut rikospaikkatutkinta on aiheuttanut omat haasteensa.

Lohi esitteli kuvamateriaalia merenpohjassa olevista jäljistä ja "möykyksi" kutsutusta painavasta esineestä, joka nostettiin ylös tapahtumapaikalta tänään aamulla. Möykky paljastui suureksi ankkuriksi, joka on leveydeltään yli kaksi metriä. Ankkurin toinen piikki puuttuu.

Lohi kertoo, että meren pohjassa vaurioituneen putken länsipuolella on havaittavissa leveähkö ja paikoitellen useamman metrin levyinen raahausjälki, joka etenee kohti putken rikkoutumiskohtaa. Samalla putki on myös siirtynyt pois paikaltaan. Putken betoninen suojakuori ja teräksinen kuori ovat vaurioituneet. Möykky, eli ankkuri löytyi putken läheisyydestä.

2410_live_krp

Möykkypaikan jälkeen on havaittavissa kapeampi ja hieman teräväreunaisempi raahausjälki, joka jatkuu useita kymmeniä kilometrejä pitkälle itään kohti muun muassa Viron ja Suomen välistä rikkoutunutta datakaapelia.

Lue myös:

    Uusimmat