Mainos

Kuvat ja video: Davos, täällä ollaan! Trump saapui näyttävästi maailman talousfoorumiin – kiisti uutisen aikeesta erottaa Venäjä-tutkija Mueller

1:11

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump saapui Maailman talousfoorumiin Sveitsin Davosiin isännän elkein eilen. Tänään ensi töikseen hän kiisti väitteet, siitä, että hän halusi erottaa Venäjä-tutkintaa johtavan erikoissyyttäjän Robert Muellerin viime kesäkuussa.

New York Times kertoi, että Trump perääntyi aikeistaan erottaa Mueller, sillä Valkoisen talon neuvonantaja Donald F. McGahn ei suostunut ehdottomaan sitä oikeusministeriölle. McGahn sanoi eroavansa mieluummin itse.

Trumpin mukaan New York Timesin juttu on tyylipuhdas valeuutinen.

Trump pitää Davosissa tänään puheen, jossa hän kertoo kannattavansa vapaakauppaa tietyin ehdoin. Lähteet Trumpin hallinnosta kommentoivat, että Trump tulee kuitenkin jyrähtämään, ettei Yhdysvallat aio sietää teollisuusvakoilua, teollisuuden tukiaisia tai pakotettuja teknologiasiirtoja. Trump tullee puheessaan kehumaan myös Yhdysvaltain verouudistuksia.

– Yhdysvaltoihin palaa nyt paljon ihmisiä töihin. Olemme saamassa mahtavia sijoituksia maahamme, Trump kertoi eilen toimittajille.

Takaisin ilmastosopimukseen?

Trump on aiemmin tänään kommentoinut myös Pariisin ilmastosopimusta, josta Trump irrotti Yhdysvallat näyttävästi viime vuonna. Trumpin hallinnon lähteiden mukaan Yhdysvallat voi liittyä sopimukseen takaisin, jos siitä tulee suosiollisempi Yhdysvalloille ja sen kansalaisille.

Trump on ensimmäinen Davosin foorumiin osallistuva Yhdysvaltain presidentti sitten Bill Clintonin vuonna 2000. Liikemiehen urallaan Trump ei ollut aiemmin vieraillut Davosissa. Hän hehkutti tilaisuutta lukuisissa twiiteissään ja kertoi saaneensa Yhdysvaltain verouudistuksista ylistystä yritysjohtajilta illalla järjestyillä illallisilla eurooppalaisten yritysjohtajien kanssa.

Kaksi eurooppalaista yritysjohtajaa kertoi kuitenkin Reutersille, että he jättivät eilisen illallisen väliin siksi, etteivät he halunneet kätellä Trumpia.

Trump tapasi eilen myös Britannian ja Israelin pääministerit Theresa Mayn ja Benjamin Netanjahun.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.