Mainos

Trump toivoo "rakentavaa" suhdetta Venäjään Putinin tapaamisen jälkeen

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump peräsi "rakentavaa" yhteistyötä Venäjän kanssa palattuaan Washingtoniin Euroopan-matkaltaan, jonka aikana hän tapasi myös Venäjän presidentti Vladimir Putinin.

Donald Trump kommentoi tapaamistaan sarjassa tviittejä, joissa hän kertoi presidenttien pohtineen yhteistyötä kyberturvallisuuden alalla, "läpitunkemattoman kyberturvayksikön perustamista" vartioimaan vaalimanipulointia ja "monia muita kielteisiä asioita".

Trump ilmoitti ottaneensa painokkaasti esille Venäjän vaalimanipuloinnin ja totesi, että Vladimir Putin kiisti sen täysin. Trump ei ole itse sanonut, uskooko hän Venäjän puuttuneen vaaleihin. Putin taas tulkitsi vaalimanipulointia koskevaa keskustelua niin, että Trump oli ollut tyytyväinen hänen selvitykseensä.

Yhdysvaltojen YK-suurlähettiläs Nikki Haley oli esimiestään selväsanaisempi, eikä pitänyt Putinin kiistoa lainkaan uskottavana.

– Venäjä yrittää pelastaa kasvonsa. Se ei ole mahdollista. Kaikki tietävät, että Venäjä puuttui meidän vaaleihimme, Haley sanoi CNN:lle.

Yhdysvaltojen valtiovarainministeri Steve Mnuchin ei pitänyt Venäjään kohdistuvia hakkerointisyytöksiä minään esteenä yhteistyölle kyberturvan alalla.

– Me haluamme koordinoida Venäjän kanssa, että keskitymme kyberturvallisuuteen yhdessä ja varmistamme, etteivät he puutu demokraattisiin vaaleihin, Mnuchin selitti ABC:lle.

Republikaanisenaattori Marco Rubio ei pitänyt kyberturvallisuusyhteistyötä Venäjän kanssa hyvänä ideana.

– Yhteistyötä Putinin kanssa kyberturvallisuusasioissa voidaan verrata yhteistyöhön (Syyrian presidentti Bashar) al-Assadin kanssa kemiallisissa aseissa, Rubio totesi Twitterissä.

Presidentit puhuivat myös Syyrian tilanteesta, mutta Trumpin mukaan kysymys Venäjään kohdistuvista pakotteista ei ollut esillä.

– Mitään ei tehdä ennen kuin Ukrainan ja Syyrian ongelmat on ratkaistu, Trump julisti tviitissään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.