Kuvat: Idols-kilpailijasta tangokuningattareksi – Erika Vikmanin matka tähdeksi

Erika Vikman on tuore tangokuningatar. Matkaan kohti tangokuninkaallisuutta on mahtunut musiikkiteatteria ja muita laulukilpailuita.

Erika Vikman hoki eilen häkeltyneenä, että ”onko tämä unta”, kun hänen kutreilleen laskettiin tangokuningattaren kruunu.

Vain 23-vuotias Vikman on kulkenut päättäväisesti kohti tangokuninkaallisuutta jo vuosien ajan.

Vuonna 2008 Vikman voitti Tangojuniori-kilpailun tyttöjen sarjassa. Tämän jälkeen hän on ottanut osaa muun muassa Ponnahduslauta-laulukilpailuun vuonna 2010.

Vuonna 2009 Vikman näytteli Ylellä nähdyssä televisosarjassa Parasta aikaa.

Musiikkia opiskellut Vikman on myös esiintynyt musiikkiteattereissa.

Suuremmalle yleisölle Vikman on kuitenkin saattanut tulla tutuksi Idols-kykyjenetsintäohjelmasta, jossa hän kisaili vuonna 2013.

Vikman pääsi kilpailuun mukaan villillä kortilla, eli tuomarit valitsivat hänet mukaan kilpailuun tämän jo kerran pudottua.

Samalla kaudella kilpaili muun muassa Alma Miettinen, joka rakentaa nyt kansainvälistä uraa artistina.

Vikmanin matka Idolsissa päättyi neljänteen finaaliin.

Vuonna 2015 Vikman palasi takaisin tangon pariin ja kipusi Tangomarkkinoiden lavalle. Hän eteni aina finaaliin saakka, mutta jäi tuolloin vielä tangoprinsessaksi.

Menneen vuoden aikana Vikman on tehnyt töitä yhdessä muun muassa Dannyn kanssa.

Vuonna 2016 Vikman lähti kisaamaan tangokuningattaren paikasta uudemman kerran.

Luottoa naisen voittoon oli myös yleisöllä. Laulaja valittiin yleisön suosikiksi yhdessä tangokuninkaan kruunua havitelleen Benjamin Rothin kanssa.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Rothin tie kuitenkin katkesi finaalissa. Tangokuninkaaksi valittiin Marco Lundberg.

Tangokuningattaren tittelistä kisasi yhteensä kuusi finalistia. Ensimmäisellä kierroksella putosivat laukaalainen Jonna Ortju ja helsinkiläinen Raisa Laine.

Seuraavalle kierrokselle selvisivät Virpi Piippo ja Ailamari Vehviläinen.

Lopuksi Vikman kisasi kaksintaistossa kruunusta Nina Åkermanin kanssa, joka myös oli myöskin viime vuoden finalisti.

Åkerman ja Vikman esittivät superfinaalissa Kyösti Mäkimattilan suomentaman kapppaleen Jos sielusi löydän.