Mainos

Kuvat: Helsinkiläiskerrostalon varastossa toimi kolkkoa kellariromantiikkaa huokuva salahotelli – tiloihin oli kyhätty luvatta jopa pieni sauna lauteineen

1:05

Helsingin Taka-Töölössä sijaitsevan kerrostalon kellarista paljastui salahotelli. Varastotilaan oli rakennettu ilman lupaa huoneita, kolme wc:tä ja jopa kylpyhuone saunoineen. Kaupunki on määrännyt rakennelmat purettavaksi elokuuhun mennessä.

Asia tuli ilmi vuonna 2016, kun töölöläinen taloyhtiö kutsui Helsingin kaupungin rakennusvalvonnan suorittamaan katselmusta rakennuksen kellarissa vuotaneen kaukolämpöputken takia.

Kellarista paljastui melkoinen yllätys. Varastotilaksi tarkoitettu 168-neliöinen tila oli rakennettu täyteen ja somisteltu muun muassa katosta roikkuvin jouluvaloin.

Tilaan oli kyhätty erilaisia huoneita, oleskelutiloja, keittiö, kolme uutta WC:tä, pesuhuone sekä sauna. Lisäksi varaston omistaja oli tehnyt kellarissa sähkö- ja putkitöitä sekä liittänyt lämmityspattereita keskuslämmitykseen salaa.

Huoneisiin oli kannettu myös huonekaluja ja sistustavaraa. Helsingin kaupungin rakennusvalvonnan kuvien perusteella kellarivaraston remontointiin on käytetty mitä ilmeisimmin runsaasti aikaa ja vaivaa, vaikka lopputulos onkin paikoin viimeistelemätön.

Voit katsoa kuvia kellarista artikkelin yläpuolella olevalta videolta.

Ei rikosilmoitusta

Iltalehden mukaan kellarin omistaja vuokrasi huoneita eteenpäin. Kolkkoa kellariromantiikkaa huokuva salahotelli oli lehden mukaan auki kesällä 2016.

Vaikka toiminta paljastui, varaston omistaja ei ole toistaiseksi purkanut rakennelmiaan.

Viime kuussa Helsingin kaupunki päätti velvoittaa kellarin omistajan palauttamaan varastotilat entiselleen elokuuhun mennessä sakon uhalla. Asunto-osakeyhtiö on puolestaan vienyt asian Helsingin käräjäoikeuteen, jossa kanne odottaa yhä käsittelyä.

Kaupungin mukaan varaston omistaja rikkoi maankäyttö- ja rakennuslakia, jonka mukaan rakennuksen tai sen osan käyttötarkoituksen olennaista muuttamista varten tarvitaan rakennuslupa. Tällaista lupaa kellarihuoneiston rakentamiseksi ei oltu haettu. Lupaa rakentamiseen ei ollut myöskään taloyhtiöltä.

Rikosilmoitusta tapauksesta ei ole kuitenkaan tehty, sillä kaupungin mukaan varaston omistajan laiminlyöntiä voidaan olosuhteet huomioon ottaen pitää vähäisenä.

MTV Uutisten tavoittama taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja ei halunnut kommentoida tapausta. 

Tapauksesta ensimmäisenä uutisoi Helsingin Uutiset.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.