Kuvat: Helsinki-Vantaan poliisit saavat uuden räyhäkkään menopelin – ajokki on ensimmäinen laatuaan koko Suomessa!

Helsinki-Vantaan lentoaseman poliisit saavat käyttöönsä uuden räyhäkkään menopelin. Itä-Uudenmaan poliisilaitos kertoo asiasta tiedotteessaan. 

Poliisin käyttöön uudet henkilökuljettimet 0:48

Lentoaseman terminaaleissa on vuodesta 2016 voinut bongata Segway-henkilönkuljettimilla huristelevia poliiseja, joiden toimintaa esitellään yllä olevalla videolla.

Jatkossa lentokentällä saattaa törmätä myös aivan uudenlaiseen erikoisuuteen. Poliisin kulkuneuvoarsenaalia terästetään nimittäin golfautolla. Se näyttää tältä: 

Poliisin mukaan kulkupeli on ensimmäinen laatuaan koko Suomessa.

– Pienen kokonsa ja kevyen rakenteensa vuoksi se soveltuu erinomaisesti kulkuneuvoksi lentoaseman sisällä. Poliisilla voi olla lentoaseman sisätiloissa erityyppisiä kuljetustarpeita, ja siihen tarpeeseen golfauto soveltuu mitä mainioimmin, Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen ajoneuvotarkastaja Simo Kojo kertoo tiedotteessa.

Ei mikä tahansa golfauto!

Koska kyseessä ei ole mikä tahansa golfauto, vaan poliisigolfauto, se on varusteltu asiaankuuluvasti tunnusvärein ja hälytysvaloin. Vauhdikkaampien tehtävien varalta autossa on myös hälytyssireeni.

Poliisin mukaan auto on hyvä lisäys lentoasemalla partioivien poliisien työvälineistöön. Sen odotetaan myös parantavan poliisin näkyvyyttä alueella.

– Olemme oikein tyytyväisiä, kun pitkän odotuksen jälkeen saimme sen tänne, komisario Harri Vihola Itä-Uudenmaan poliisin lentoaseman yksiköstä kertoo tiedotteessa.

Poliisigolf-autoon voi törmätä lentoasemalla jo tämän viikon aikana.

Lue myös:

    Uusimmat