Kuvat harvinaisesta tapauksesta: Suuri uroskarhu repi ulkorakennuksen pirstaleiksi Petäjävedellä – jäi otson viimeiseksi teoksi

Harvinainen tapaus: Suuri uroskarhu repi ulkorakennuksen pirstaleiksi Petäjävedellä 0:18

Petäjävedellä karhu tuhosi mehiläistarhan ulkorakennuksen jättäen jälkeensä kasan lautoja ja rikkinäisiä tavaroita. 

Katso videolta, millaista tuhoa suuri uroskarhu teki hunajahimoissaan Petäjävedellä

Heimo Tannerin puhelin soi perjantaiaamuna. Petoyhdysmiehenä ja vahinkotarkastajana puheluja petoeläinten aiheuttamista vahingoista tulee aina silloin tällöin, mutta harvoin tällaisesta asiasta. 

Petäjävedellä karhu oli repinyt ulkorakennuksen pirstaleiksi.

– Menin paikalle, josta löytyi selkeät suuren uroskarhun jäljet. Raapimiskohtia oli seinässä useassa kohdassa, karhu oli yrittänyt mennä muualtakin lävitse, Tanner kertoo.

Valitettavasti karhu ei ollut Tannerille tuntematon. Miehen mukaan sama vanha uroskarhu oli käynyt kyseisellä pihalla vuosien varrella jo yhdeksän kertaa.

Mesikämmenen houkutus on ymmärrettävä: tilalla sijaitsee mehiläistarha.

Pelkkä haju riitti

Karhun hajottaman rakennuksen sisällä säilytettiin mehiläislaatikoita ja -kennoja. 

– Pelkkä haju oli riittänyt. Karhu repi seinästä laudat irti ja teki yli puolimetrisen aukon. Päästyään sisälle se hajotti kennoja ja kantoi mökistä ulos tavaraa, Tanner kertaa.

Tilalla ei onneksi ollut tapahtumahetkellä vakituista asutusta. Lähimpään naapuriinkin on kilometrin matka. 

Ryöstöretki tuli kalliiksi

Tannerin mukaan mökin tuhoaminen kävi valitettavasti kalliiksi karhulle. Aluetta monien vuosien ajan terrorisoinut karhu oli käynyt hiukan liian tuttavalliseksi jo usealla pihalla, ja se sai lopulta lopetuspäätöksen viime viikonloppuna. 

248 kiloinen karhu lopetettiin viikonlopun aikana. Tannerin mukaan sen vuosien varrella aiheuttamat vahingot ovat olleet mittavia, mutta tämä viimeisin oli erityinen.

– Kaikki ensi kevääksi valmiiksi laitetut hunajakennot ovat nyt sen mahassa, hän toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat