Kuvat: Drive-in-bordellit lunastivat paikkansa Zürichissä – leviämässä muuallekin Sveitsiin

Zürichissä Sveitsissä drive-in-bordellikokeilu on todettu onnistuneeksi ja niitä saatetaan avata myös muualle Sveitsiin.

Kaupungin viranomaisten mukaan drive-in-bordelleissa työskentelevien prostituoiden määrä on liki kaksinkertaistunut viime vuoden aikana, kertoo verkkolehti The Local.ch

Tällä hetkellä noin 25-30 seksityöläistä tarjoaa palveluksiaan "autokatoksissa" vartioidulla alueella.

Drive-in-bordellit laitettiin pystyyn kaksi vuotta sitten, kun kaupunki kyllästyi kaduilla tapahtuvaan seksibisnekseen. Vartioidulla seksiparkkipaikalla prostituoidut voivat työskennellä turvallisesti ja siellä seksin myyminen on sallittua.

Seksiparkkipaikka on auki 24 tuntia vuorokaudessa ja alueelta löytyvät muun muassa pesula, suihkut ja kahvila. Lisäksi prostituoidut voivat saada apua hälytysnappia painamalla, jos asiakastilanteessa tulisi ongelmia. Alueella voi tavata myös sosiaalityöntekijöitä. Drive-in-bordellissa työskentelyä varten täytyy kuitenkin olla lupa ja ansioista on maksettava veroa.

Kaupungin sosiaaliviranomaisten mukaan drive-in-bordellit ovat parantaneet merkittävästi seksityöläisten asemaa ja turvallisuutta. Poliisien mukaan alueella ei myöskään ole ollut vakavia ongelmia.

Drive-in-bordellien toivottiin siirtävän prostituution kaduilta vartioidulle alueelle, näin ole kuitenkaan täysin tapahtunut.

Tulokset ovat olleet kuitenkin niin hyviä, että drive-in-bordelleja saatetaan ottaa käyttöön myös muualla Sveitsissä.

Seksin myyminen on sallittua Sveitsissä, mutta sitä varten tarvitaan luvat ja sitä valvotaan tietyillä säännöksillä.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja