Mainos

Kuvat: Auton kuljettaja törmäsi satasen vauhdilla kallioon – sivulliset pelastivat kuljettajan

Etelä-Suomessa Raaseporissa tapahtui eilen illalla vakava liikenneonnettomuus, kun henkilöauto törmäsi 100 kilometrin tuntivauhdilla kallioon.

Sivulliset auttajat vetivät puristuksissa olleen kuljettajan ulos pahoin vaurioituneesta autosta. Kuljettaja oli ollut siirrettäessä tajuttomana, mutta palannut tajuihinsa.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Niko Mättö kehuu sivullisten toimintaa.

– Auton takana oli onnettomuushetkellä toinen henkilöauto, jossa oli kaksi ihmistä. He näkivät onnettomuuden ja menivät auttamaan. Puristuksissa ollut kuljettaja saatiin ikkunasta ulos. Se oli mukavaa aktiivisuutta sivullisilta.

– Täytyy kuitenkin myös muistaa, että tajuttoman ihmisen siirtämisessä pitää olla varovainen. Tajutonta ei kannata siirtää, ellei välitöntä hengenvaaraa ole.

Pelastuslaitos antoi kuljettajalle ensihoitoa, jonka jälkeen hänet siirrettiin jatkohoitoon sairaalaan. Onnettomuuspaikka siivottiin ja liikennettä ohjattiin toista kaistaa pitkin onnettomuuspaikan ohi.

Poliisi selvittää onnettomuuteen johtaneita syitä. Mättö sanoo, että alkoholilla ei ollut osuutta tapahtuneeseen.

– Auto ajautui suoralla tiellä jostain syystä pientareen puolelle, osui kallioleikkaukseen ja pyörähti pari kertaa ympäri. Takana tulleet kertoivat, että siinä eivät ehtineet jarruvalotkaan välähtää.

– Alkoholilla ei ollut ainakaan osuutta. Vaikuttaa, että kuljettajan huomio oli kiinnittynyt muualle kuin liikenteeseen. Onnettomuuden jälkeen ennen sairaalakuljetusta kuljettaja oli vielä niin sekavassa tilassa, ettei häneltä saatu syytä selville.

Mättö kertoo, että kuljettajalla ei vaikuttaisi olevan hengenvaaraa.

– Ulkoisten vammojen perusteella vaikutti, ettei hengenvaaraa pitäisi olla. Tosin jos siinä on pää saanut kovaa osumaa, sitä ei voi heti tietää.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.