KUVAT: Astianpesukonekin puhdistuu etikalla ja soodalla!

Rehellisesti käsi sydämellä, kuinka moni teistä puhdistaa astianpesukoneen säännöllisesti? Hoitamaton astianpesukone pesee huonosti.

Astianpesukone kerää itseensä kalkkisaostumia ja likakertymiä, joita ei silmällä näe muutoin kuin pesutuloksessa. Monilta astianpesukoneen puhdistus jää, syystä tai toisesta, tai sitten sitä ei tule ajatelleeksi ennen kuin se alkaa haista ja astiat eivät puhdistukaan. Monilla se myös jää siihen, ettei muista ostaa kaupasta erityistä astianpesukoneen puhdistusainetta.

Tiedätkö mitä? Sitä ei tarvita. Kaikki, mitä tarvitset astianpesukoneesi puhdistamiseen, löytyy sinulta jo valmiiksi kodistasi.

Tee näin: 

Tyhjennä tiskikone. Poista alin teline, jos se on mahdollista. Poista sitten suodatin ja puhdista se, kunnolla. 

Tarkista suihkuvarret ja puhdista tarvittaessa. Kaikki osat, jotka lähtevät irti ilman voimankäyttöä, tulee puhdistaa.

Etikkaa ja soodaa

Laita kaksi desiä etikkaa astiassa koneen alatasolle. Annostele desi ruokasoodaa pieneen astiaan ja laita se tiskikoneen ylätasolle.

Etikka on luontaisesti antibakteerista ja se hajottaa likakertymiä. Ruokasooda puolestaan antaa kyytiä kalkkisaostumille ja, yhdessä etikan kanssa, räjäyttää lian pois. Pese normaalilla pesulla.

Kun kone on pessyt, älä avaa luukkua vielä 20 minuuttiin, näin hyödynnät vielä höyryn puhdistavan vaikutuksen. Avaa luukku ja pyyhi astiapesukone kauttaaltaan pehmeällä liinalla. Puhdista erityisesti luukun tiivisteet.

Seuraa MTV Lifestyleä Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa!

Lue myös:

    Uusimmat