Mainos

Kuvat: Amfetamiinipaketit kätkettiin auton rakenteisiin – Pirkanmaan käräjäoikeus jakoi 20 tuomiota suomalais-hollantilaisessa "pirirallissa"

0:56

Pirkanmaan käräjäoikeus jakoi yhteensä 20 tuomiota huumevyyhdestä, jossa maahan kuljetettiin muun muassa auton rakenteissa 30 kiloa amfetamiinia. Hollantilais-suomalaisen pirirallin tallina Suomessa toimi autokorjaamo, jossa huumeet purettiin.

Ryhmän toiminta paljastui syksyllä Helsingissä. Poliisi on julkaissut videon paljastumista edeltäneistä tapahtumista. Poliisi takavarikoi pian videon tapahtumien jälkeen kuvatun auton, löytäen siitä 20 kiloa amfetamiinia.

Käräjäoikeus tuomitsi jutussa 15 henkilöä törkeistä huumausainerikoksista. Viisi tuomittiin puolestaan joko perusmuotoisesta huumausainerikoksesta, avunannosta törkeään huumausainerikokseen tai törkeästä rahanpesusta.

Huumeiden reitti kulki Alankomaista Saksaan ja sieltä lautalla Suomeen. Kun huumausaineet oli autokorjaamolla purettu, niitä päätyi muun muassa yksityisasuntoihin ja sieltä myyntiin. Oikeus totesi, että maahan oli tuotu myös kokaiinia Ruotsista.

"Pirkanmaan kaikkien aikojen suurin huumejuttu"

Poliisi luonnehti esitutkinnan aikana huumejuttua Pirkanmaan kaikkien aikojen suurimmaksi.

–  Kyseessä on Pirkanmaan alueen kaikkien aikojen suurin huumejuttu, ja se on myös Suomen mittakaavassa suurimpien joukossa, sanoi rikoskomisario Jari Luoto Sisä-Suomen poliisista maaliskuun alussa.

Esitutkinnan aikana epäiltyjä oli lähes 40, joista osa oli Suomessa ja osa Hollannissa. Poliisin mukaan kansainvälinen yhteistyö oli merkittävässä asemassa jutun tutkinnassa.

Pisin tuomio 12 vuotta

Pisimmän tuomion jutusta kuittasi Farman Osman Abdulkhadir 12 vankeusvuodella. Kahdeksan vuoden vankeuteen tuomittiin Rawand Chimani ja Ricardo Hubert Jan Duda ja Araz Hassan Khalil. Muhammad al Nassar, Muhammad Aziz Fatnan al-Zeiadi ja Youssef Bellahssin tuomittiin seitsemän vuoden vankeuteen. Viisi ja puoli vuotta oikeus jakoi Patricia Paulina Hermina Warriesille, René Mathias Marie Peetersille, Gianni-Monga Sikulle ja David Cellalle. Viiden vuoden vankeustuomion oikeus langetti puolestaan Muhamed Muzafar Muhamedille.

MTV Uutiset ei julkaise nimiä niistä henkilöistä, jotka saivat tapauksessa alle neljän vuoden mittaisen tuomion. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, vaan siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja