Mainos

Kuvat: “Aikamoinen jytkäys” yllätti kokeneen kalamiehen – pilkkiavannosta nousi lähes kahden kilon jättiahven

Ari Oksiala tiesi, että lammessa on isoja ahvenia, mutta todellisen jättiahvenen nappaaminen yllätti kokeneen kalamiehen. 

Perjantaina 10. maaliskuuta Joroisissa asuvan Ari Oksialan pyydykseen tarttui ainutkertainen saalis, jota joku saattaisi kutsua jopa kalavaleeksi, ellei miehellä olisi esittää virallista punnitustodistusta kalan mitoista.

Mökillä lomaa viettänyt kokenut kalamies oli mökkinaapurinsa Esa Hämäläisen kanssa rauhallisella pilkkillä, kun jään alla alkoi “tempoilla”. Tarkkaa pilkkipaikkaa Oksiala ei halua paljastaa, mutta sen verran mies kertoo, että saalis nostettiin ylös Saimaan saaressa olevasta lammesta.

“Aikamoinen jytkäys se oli”, henkeen ja vereen kalamieheksi tunnustautuva Oksiala kuvailee tilannetta.

Matalassa lammessa oli kalan nostohetkellä puolimetrisen jään alla noin metri vettä.  

“Tuumasin, että kyllä se sieltä nousee, kun on vahvat siimat. Hauki mikä mikä. Pää rupesi tulemaan avantoon, niin katoin että jestas tämähän on ahven.”

Eikä kyseessä ollut mikä tahansa ahven, sillä Oksialan nostamalla ahvenella oli painoa 1 910 grammaa ja pituutta 49, 5 senttimetriä. Tyypillisesti ahven on noin 15–30 senttimetrin pituinen ja 50–350 gramman painoinen.

jättiahven

Jään alta noussut jättiahven yllätti yli 50 vuotta pilkkineen miehen, vaikka lammen alue onkin kymmenisen vuotta alueella mökkeileelle miehelle tuttu.

“Tietoa on tietysti, että tässä lammessa on isoja ahvenia, mutta kyllä tämä yllätti. Muutamia yli kilon ahvenia on tullut, mutta tää on selvästi suurin.”

Tällä hetkellä jättiahven on foliokääreessä pakastettuna, ja ensi viikolla Suomen kansalliskala lähtee täytettäväksi. Oksiala kertoo, että täytetylle jättiahvenelle on katsottu jo paikkaa mökin seinältä.

“Siitä tulee seinälle muisto, että tällainen tapahtuma on ollut.”

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Itä-Savo

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.