Mainos

Kuva: Tällä pienokaisella oli kiire maailmaan – vauva syntyi moottoritiellä Helsingissä matkalla sairaalaan

Eilen Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen henkilökunta päätyi auttamaan uutta ihmisvesaa maailmaan, kun ambulanssi ei ehtinyt viedä synnyttäjää sairaalaan asti.

Poika syntyi moottoritien varressa, ja sai päätään lämmittämään pelastuslaitoksen pipon.

Helsingin Uutisten haastattelma äiti kertoo, että häntä oltiin viemässä autolla Klaukkalasta Helsinkiin, kun synnytys käynnistyi Vantaalla. Ambulanssi tuli minuuteissa paikalle jatkamaan matkaa, mutta lopulta auto piti pysäyttää Pirkkolassa bussipysäkille.

Synnytys sujui hyvin, ja tuore pienokainen äiteineen jatkoi matkaa Naistenklinikalle ja potilashotelliin.

Pipoja pienokaisia varten

Sairaankuljetuspäällikkö Merja Sotanen Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoo, että ainakin heidän alueellaan synnytyksiä tapahtuu ambulanssissa yhä enenevissä määrin.

Synnytysten tavanomaisuudesta kertoo sekin, että pelastuslaitos päätyi tilaamaan erän pipoja tuoreita ihmisiä lämmittämään.

– Tarkoituksena juuri se, että lapsen lämpötalous saadaan pidettyä. Pää pitää ehdottomasti suojata, ja samalla saatiin tällainen pieni mainos kylkeen. Jää pieni muisto, hän kertoo.

Ensihoito on saanut nyt myös kansalaisilta neulottuja pipoja vastasyntyneitä varten, ja niiden käyttö aiotaan aloittaa kun "mainospipot" saadaan jaettua loppuun.

Ambulanssi kutsutaan kuljettamaan synnyttäjää verrattain usein, sillä Vantaan ja Keravan alueella ambulanssi hälytettiin yhteensä sata kertaa paikalle synnytyksen vuoksi.


Synnytysyksiköiden määrät puhuttivat viime vuoden lokakuussa.

7:41

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.