Ambulanssissa olleelle vauvapipolle tuli käyttöä, kun pieni poika päätti syntyä keskellä valtatietä – "Tärkeää, että vauvan pää pysyy lämpimänä"

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos lahjoittaa kaikille ambulansseissa syntyneille lapsille käsintehdyn vauvapipon. Pipo on varustettu pelastuslaitoksen logolla sekä tervetulotoivotuksin.

Viime yönä aamuyön tunteina vauvapipolle tuli jälleen kerran käyttöä, kun poikavauva syntyi kätilön avustuksella ambulanssiin Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella Valtatie 25:n varrella, kertoo pelastuslaitos Instagramissa julkaistun kuvan yhteydessä.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että jokaisessa laitoksen ambulanssissa on vauvapipo vastaavia tilanteita varten.

– On tärkeää, että vauvan pää pystyy lämpimänä ja samalla pipo on onnittelu pelastuslaitokselta perheelle, Susanne Vuorinen kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Vuorisen mukaan on harvinaista, että vauva syntyy ambulanssissa. Siksi erikoistapauksia halutaan muistaa.

Idea hellyttävästä lahjasta on saanut alkunsa reilut kolme vuotta sitten, kun ensihoitaja ja varustehuoltaja suunnittelivat vauvapipon. Pipot valmistetaan käsin varusvarastolla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja