Mainos

Kuva: Omituinen myyntikampanja piinasi pikkukuntaa – Hätänumerokin kelpasi kirjeen vastaanottajaksi

Tohmajärven kunta on saanut lyhyen ajan sisällä useita omituisia kirjeitä. Kirjeen lähettäjä on European Business Number-niminen yhtiö, joka on pyytänyt kuntaa liittymään yritysrekisteriin.

– Peukalohangallinen on kirjeitä tullut. Laitoin viestiä kaikille meidän työntekijöille, että kirjeisiin ei saa vastata, kunnan talous- ja hallintojohtaja Matti Ikonen sanoo MTV Uutisille.

Yksi kirjeistä oli osoitettu merkillisesti "Yleiselle hätänumerolle" ja osoitteeksi on laitettu Tohmajärven kunnantalon osoite.

Ikosen mukaan kyseessä on markkinointikirje, johon on jo valmiiksi täytetty kunnan tietoja. Vastaaminen on tehty siis varsin helpoksi. Täytettäväksi jää vain y-tunnus ja allekirjoitus. 

– Vasta kirjeen takapuolella on himmeällä ja pienellä kirjoitettu yleiset ehdot, Ikonen jatkaa.  

Vastaamalla kirjeeseen päätykin siis "ostamaan" mainostilaa.

Suomen Yrittäjät varoittaa verkkosivuillaan kyseisen toimijan kirjeistä. Yrittäjäsanomien mukaan heihin on ottanut yhteyttä useita suomalaisyrittäjiä European Business Number -yhtiön kirjeisiin liittyen.

Suomen Yrittäjien mukaan harhaanjohtavassa lomakkeessa annetaan ymmärtää, että yrityksen tietojen päivittäminen on ilmaista. Lomakkeen alareunan pienellä painetussa tekstissä kerrotaan, että kyse on kolmen vuoden sopimuksesta ja hinta on 890 euroa/vuosi.

Oudosta kirjeestä kertoi ensimmäisenä sanomalehti Karjalainen verkkosivuillaan.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.