Mainos

Kuva: Jäljelle jäi vain kasa kenkiä – 300 henkeä vaatineen Egyptin moskeijaiskun tekijä yhä varmistamatta

Egyptiläisasiantuntijan mukaan maan terrorisminvastainen tilanne on muuttunut. Egyptin hallituksen on otettava Siinain alue tosissaan taistelussa terrorismia vastaan.

Siinain provinssissa perjantaina moskeijaan tehty terrori-isku vaati ainakin 305 ihmisen hengen. Kuolleiden joukossa kerrotaan olleen 27 lasta.

1:21

Mikään taho ei ole edelleenkään ilmoittautunut iskun tekijäksi. Wilayat Sinai -ryhmän, Isisin Siinain haaran, uskotaan olevan todennäköisin tekijä. Egyptin armeija on jo useamman vuoden taistellut Siinain alueella Isisin paikallista haaraa vastaan.

Politiikan asiantuntija Adel Sabry sanoo, että Wilayat Sinai -ryhmä eroaa toisista äärijärjestöistä Syyriassa ja Irakissa, koska sen jäsenet ovat lähinnä paikallisia asukkaita joilla on ääriajatuksia. Paikallisuuden vuoksi heitä on vaikeampaa torjua.  

– He tuntevat tiet, ihmiset ja turvatalot täällä. He tuntevat taistelukentän. Se on valtava ongelma, Sabry sanoo.

Hänen mukaansa moskeijaisku saattaa houkutella Siinain alueelle lisää terroristeja, kun Isis menettää voimia Syyriassa ja Irakissa.

– Tulevaisuudessa alueesta saattaa tulla todella vaarallinen.

Tutkija sanoo, että perjantainen isku oli suunnattu hallituksen terrorisminvastaista toimintaa tukevia siviilejä vastaan.

Sabry vaatii terrorisminvastaisten toimien vahvistamista maan syrjäisissä kolkissa, kuten Siinailla.

1:16

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.