Mainos

Kuva: Ankkataiteilija maalasi pääministerin - "Katsoja voi miettiä, mitä teos tarkoittaa"

Kuvataiteilija Kaj Stenvall julkaisi Twitter-sivuillaan kuvan uusimmasta taulustaan, joka esittää pääministeri Juha Sipilää.

Teoksen nimi on 2x valta ja se on viimeistelyjä vaille valmis.

– Se on ajankohtaiskuva, tuntoja tästä ajasta. Teoksen nimi liittyy kuvan visuaaliseen ilmeeseen: siinä on kaksi elementtiä, jotka kohtaavat. Katsoja voi sitten miettiä, mitä ne tarkoittavat. Omat teokseni ovat aika tulkinnanvaraisia ja niiden merkitystä on turha vääntää rautalangasta, taiteilija Kaj Stenvall kertoo MTV Uutisille.

Stenvall maalasi teosta neljä päivää. Taiteilija sai idean Sipilä-tauluunsa Taidehallissa olevasta näyttelystä. 

– Siellä on esillä englantilaisen kuvanveistäjä Julian Opienin taidetta. Hän on teettänyt isoja veistoksia ihmisistä. Tuli mieleen, että tämä on hyvä kokeilu erilaisesta tyylistä.

Stenvall on viimeisen puolentoista vuoden ajan tehnyt teoksia, joissa esiintyy tuttujen ankka-aiheiden lisäksi myös ajankohtaisia teemoja. Ankkataulut eivät ole kuitenkaan taiteilijalta täysin jääneet.

– Nyt on sellainen aika, että tahdon tehdä jotain muuta. Se on kiva, kun taiteilijana on vapaat kädet tehdä mitä haluaa. Pyrin siihen, että maalauksessa ilmaistaan aina enemmän kuin uutiskuvassa ja yritän kiteyttää asioita jollain tasolla.

Kuvataiteilija valottaa, että myös hänen seuraava teoksensa käsittelee ajankohtaisia aiheita.

– Taulu on vasta alkuvaiheessa, olen tällä hetkellä piirtämässä sitä. Mutta taulussa esiintyy ajankohtaisen teeman lisäksi meri, taivas ja ranta, kuvataiteilija Kaj Stenvall kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.