Kuusinumeroiset ansiot: Näin huimia summia kahden suuren eläkevakuutusyhtiön johtajat tienaavaat

9:35
Voivatko osakekurssien heittelyt vaikuttaa suomalaisten varallisuuteen ja eläkevaroihimme? Varman toimitusjohtaja Risto Murto

Eläkevakuutusyhtiöiden johtopaikoilla nautitaan ruhtinaallisista ansioista. Tienestejä kasvattavat myös paikat yritysten hallituksissa.

Keskinäisen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen tienasi viime vuonna 611 364 euroa. Edellisvuoteen nähden ansiot nousivat seitsemän prosenttia, eli noin 40 000 euroa.

Ilmarisen toimitusjohtajan vuosiansiot muodostuivat kuukausipalkasta, luontoiseduista, lomarahasta sekä lyhyen että pitkän aikavälin palkkioista. Lisäksi toimitusjohtajalla on maksuperusteinen lisäeläke.

Pölösen kiinteä kokonaisvuosipalkka viime vuonna oli 538 480 euroa. Lisäksi hänelle maksettiin vuodelta 2019 tulospalkkiota 72 884 euroa, mikä on 12 prosenttia vuosiansioista.

Tulospalkkion ansaintakriteereinä olivat muun muassa asiakaskokemus, toiminnan tehokkuus ja sijoitustoiminnan onnistuminen.

Pölösen lisäeläke maksoi Ilmariselle viime vuonna 126 981 euroa.

Ilmarisen Pölönen ei istunut viime vuonna yhdenkään pörssilistatun yhtiön hallituksessa, joten lisätienestiä ei hänelle niistä herunut. Nyt hän on ehdolla rengasyhtiö Nokian Renkaiden hallitukseen.

Murto istuu kahden pörssiyhtiön hallituksessa

Keskinäisen työeläkevakuutusyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murron kokonaisansiot puolestaan nousivat viime vuonna 880 467 euroon.

Peruspalkka ja luontoisedut olivat 563 721 euroa. Lisäksi hänelle maksettiin tulospalkkiota vuoden 2019 tuloksesta 264 120 euroa. Päälle tuli vielä viivästetty palkkio vuodelta 2017, jonka suuruus oli 52 586 euroa.

Murto kuuluu niin ikään maksuperusteisen lisäeläkejärjestelmän piiriin. Viime vuonna lisäeläkemaksut olivat 158 400 euroa.

Murto istuu kahden ison pörssiyhtiön hallituksessa. Sampo maksaa hallituksen jäsenelle 93 000 euron palkkion. Wärtsilän hallituspalkkio on 70 000 euroa ja sen päälle tulevat kokouspalkkiot. Osa palkkioista maksetaan yhtiöiden osakkeina.

Murto on ehdolla myös tänä keväänä molempien pörssiyhtiöiden hallituksiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja