Mainos

Kuusikymppisten pohjanmaalaisten viinaralli päättyi poliisitutkintaan – miesten epäillään tuoneen tuhansia litroja alkoholia Virosta myyntiin

Poliisi tutkii kahta laajaa alkoholin myyntirikosta Pohjanmaalla. Epäiltyjen kerrotaan myyneen tai välittäneen yhteensä tuhansia litroja Virosta tuotuja alkoholijuomia viime vuosien aikana.

60-vuotiaan lapualaismiehen epäillään myyneen viimeisen neljän vuoden aikana satoja laatikoita mietoja ja satoja pulloja väkeviä alkoholijuomia yli kuudellekymmenelle ihmiselle, Pohjanmaan poliisi kertoo tiedotteessaan.

Juomat on poliisin mukaan hankittu Virosta, minne epäilty on matkustanut yleensä muutaman hengen porukalla. Ryhmä on poliisin mukaan tuonut matkoilta vähintään maksimimäärät alkoholia jokaista matkustajaa kohden. Suurin osa juomista on päätynyt lapualaismiehelle myyntiin, joka on tapahtunut kotoa käsin ja osin velaksi.

Samanikäisen seinäjokelaismiehen epäillään myyneen tai välittäneen ainakin tuhannen laatikon edestä mietoja alkoholijuomia ja useita satoja pulloja väkeviä alkoholijuomia Etelä-Pohjanmaan alueella, poliisi kertoo.

Myös seinäjokelaismies hankki kauppatavaran Virosta. Hänen kerrotaan maksaneen mukana olleiden henkilöiden matkoja ja kuitanneen täten suuremman osuuden maahantuoduista alkoholijuomista. Neljän vuoden aikana epäilty on poliisin mukaan tehnyt lähes 60 viinanhakureissua.

Molempia tapauksia on poliisin mukaan tutkittu törkeinä alkoholirikoksina ja törkeinä veropetoksina. Molemmat miehistä ovat olleet esitutkinnan aikana vangittuina, mutta heidät on sittemmin vapautettu. Esitutkintojen kerrotaan valmistuvan kevään tai kesän mittaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.