Kuusi reesusapinaa rokotettiin koronaviruksen varalta kokeellisella rokotteella – välttyivät sairaudelta altistuksen jälkeen

Kuume, ripuli, ihottuma, vesirakkulat – tämän tiedämme koronaoireiden pitkästä listasta nyt 5:45
Videolla kerrotaan, mitä koronaviruksen oireista tiedetään nyt.

Koronavirukseen kehitetään tällä hetkellä rokotetta täyttä häkää ympäri maailman. Tällä hetkellä nopeimmin näyttäisi valmistuvan rokote, jota kehitetään Oxfordin yliopistossa ja joka tarjosi kuudelle reesusapinalle immuniteetin uutta koronavirusta vastaan, kertoo The New York Times.

Oxfordin yliopiston rokotteita tutkivassa Jenner-instituutissa on kehitetty rokotetta aiempia koronaviruksia vastaan jo ennen maailmanlaajuista uuden koronaviruksen aiheuttamaa pandemiaa.

Nyt yhtä jo ennen pandemiaa vaarattomaksi todetuistaa rokotteista aiotaan testata ihmisillä. 6000 ihmistä aiotaan rokottaa uutta koronavirusta vastaan jo ensi kuun loppuun mennessä.

Vaikka rokote on todettu vaarattomaksi, vielä ei olla varmoja siitä, toimiiko se koronavirusepidemian ehkäisyssä.

Tällä hetkellä tutkijat sanoavat, että jos rokote toimii ja se saa poikkeusluvan, se voisi olla saatavilla jo syyskuussa kuukausia ennen muita mahdollisia rokotteita.

Rokote toimi apinoilla

On saatu jo jotain osviittaa siitä, että rokote saattaa toimia. Yhdysvaltalaiset tutkijat ovat rokottaneet Oxfordissa kehitetyllä rokotteella kuusi reesusmakakiapinaa.

Apinoita altistettiin sen jälkeen voimakkaasti koronavirukselle.

Apinoiden verrokkiryhmä sairastui, mutta rokotetut reesusapinat ovat terveitä vielä kuukauden jälkeen rokotuksesta.

Tulokset pyritään julkaisemaan tieteellisessä julkaisussa lähiaikoina.

Vaikka reesusapina onkin ihmisen läheinen sukulainen, apinoiden saama immuniteetti ei vielä todista, että rokote suojelee yhtä lailla myös ihmisiä.

Lue myös:

    Uusimmat