Mainos

Kuumailmailijat Japanin yllä

Brittiläiset kuumailmapalloilijat Andy Elson ja Colin Prescot saapuivat tänään Etelä-Japanin ylle matkallaan maailman ympäri.

He lensivät 43 kilometrin tuntinopeudella ja 3700 metrin korkeudessa itään ja toivovat pääsevänsä viimeistään maanantaina ylätuuliin ylittääkseen Tyynenmeren kolmessa-neljässä päivässä.

Elson ja Prescot lähtivät lähes kolme viikkoa sitten Espanjasta kiertääkseen ensimmäisinä maapallon kuumailmapallolla ilman välilaskua. He joutuivat keskiviikkona kovaan ukkosmyrskyyn Thaimaan yllä, mutta tänään sää oli hieno, ilmoitti lennon johtokeskus Lontoosta.

Brittiläisen lentäjäkaksikon kanssa kilpaileva sveitsiläinen kuumailmapallo liiteli samaan aikaan Saudi-Arabian yläpuolella. Pallon miehistö sveitsiläinen psykiatri Bertrand Piccard ja brittiläinen Brian Jones sai tänään Jemenin hallitukselta viestin, ettei pallo ole tervetullut Jemenin ilmatilaan.

Kiertääkseen Jemenin kaksikko yrittää nousta 7000 metrin korkeuteen, missä pallo voisi käyttää hyväkseen etelätuulta. Piccard ja Jones menettävät todennäköisesti aikaa, mutta voittavat sen takaisin huomenna, kun heidän pallonsa on ohittanut Saudi-Arabian ja Jemenin ja suuntaa kulkunsa Omania kohti, kerrottiin lentoa valvovasta keskuksesta Genevestä.

Piccardilla ja Jonesilla on sama tavoite kuin brittiläisen pallon lentäjillä: kiertää ensimmäisinä maailmassa maapallo kuumailmapallolla ilman välilaskua. Kaksikko aloitti lentonsa viime maanantaina.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.