Kuuluisasta tiikeritemppelistä pelastetuilla pedoilla traaginen kohtalo – jo yli puolet kuollut: "Niillä ei ollut immuunijärjestelmää sisäsiittoisuuden takia"

Thaimaan tiikeritemppelistä pelastetut kissapedot kohtasivat traagisen kohtalon – vain alle puolet selvisivät hengissä 2:23

Kolme vuotta sitten Thaimaan viranomaiset pelastivat 146 tiikeriä turistien suosimasta Kanchanaburin tiikeritemppelistä. Viranomaiset kertoivat maanantaina, että yli puolet pelastetuista tiikereistä on kuollut.

Viranomaiset puuttuivat temppelin toimintaan, kun heräsi epäillys, että temppeli on osallisena villieläinkaupassa.

Paikallisten munkkien ylläpitämässä tiikeritemppelissä turisteilla oli aiemmin mahdollista silittää ja ottaa yhteiskuvia tiikereiden kanssa. Munkkien epäiltiin huumaavan tiikereitä, koska ne käyttäytyivät sekavasti.

Monet eläinsuojelujärjestöt kritisoivat temppelin toimintaa ja vaativat tiikerien vapauttamista.

Ei immuunijärjestelmää sisäsiittoisuuden takia

Viranomaiset tekivät karmean löydön ratsiassa, sillä temppelin pakastimesta löytyi 40 jäädytettyä tiikerinpentua.

Temppelistä pelastetut eläimet vietiin suojelualueelle, missä tutkijoille paljastui karmea totuus.

– Kun otimme tiikereitä sisään, huomasimme, ettei niillä ollut immuunijärjestelmää sisäsiittoisuuden takia, apulaisosastopäällikkö Prakit Vongsrivattanakul kertoi valtion omistamalle yleisradioyhtiölle.

Tähän mennessä jo 86 tiikerin kerrotaan kuolleen virustauteihin.

Temppeli on kiistänyt kaikki väitteet villieläinkaupasta ja eläinten kaltoinkohtelusta. Temppeli pysyy toistaiseksi suljettuna turisteilta.  

Lue myös:

    Uusimmat