Mainos

Kuuletko tällä videolla tekijänoikeusloukkauksen? YouTube ja musiikkiyhtiö kuulivat

Tekijänoikeuskysymyksen tiimoilta on noussut verkossa esille melko koominen esimerkki.

Kaikki alkoi salaatinpoimintavideosta, joka oli ladattu videopalvelu YouTubeen. Yllättäen videon väitettiin kuitenkin rikkovan tekijänoikeuksia. Syynä ei ollut se, että video olisi ollut jonkun toisen tahon omaisuutta. Sen sijaan videon taustalla kuuluva lintujen sirkutus tulkittiin YouTuben järjestelmässä virheellisesti tekijänoikeuden alaisuudessa olevaksi materiaaliksi.

The Next Web -sivustolla kerrotaan, että YouTuben automaattinen järjestelmä tulkitsi virheellisesti videon äänimateriaalin kuuluvan Rumblefish -musiikkiyhtiölle.

Videon ladannut henkilö kiisti tekijänoikeusrikkeet, mutta Rumblefishin työntekijä väitti vielä videon katsottuaankin, että sirkuttavien lintujen ääni kuuluu musiikkiyhtiölle.

Asiasta kehkeytyi nopeasti kohu sosiaalisilla uutissivuilla. Kohu kantautui myös Rumblefishin toimitusjohtajan Paul Anthonyn korviin. Tämän jälkeen syytökset kumottiin.

Paul Anthony toteaa The Nex Webille olevansa täysin hämmentynyt koko tapauksesta.

- YouTuben sisällöntunnistusjäjestelmä rinnasti jostakin syystä erään artistimme musiikin tähän kyseiseen videoon.

Kaksinkertainen moka

Miksi sitten Rumblefish-yhtiökin väitti tekijänoikeuksiaan rikotun, jos kerran kyseessä oli selvästikin YouTubessa tapahtunut virhe?

Anthony toteaa, että tässä vaiheessa puolestaan Rumblefish teki virheen. Hän myöntää, että videota ei oltu katsottu riittävän perusteellisesti, sillä YouTuben virheellisesti lähettämä tekijänoikeusilmoitus olisi pitänyt kaataa heti tähän.

- Kyse oli meidän osaltamme hajamielisestä virheestä ja olemme siitä erittäin pahoillamme. Tarkastuskäytäntöjämme tullaan muuttamaan paremmiksi.

Videon lataajan mukaan ongelma on nyt ratkaistu, mutta hän syyttää Rumblefishiä rahastuksesta videonsa kautta. Hänen mukaansa yhtiö oli liittänyt hänen videoonsa mainoksiaan kiistan aikana. Hän myös kritisoi tapauksen käsittelyä. Asia korjattiin vasta kun tapauksesta oli noussut kohu sosiaalisilla uutissivustoilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.