Kuukausiennuste julki: Tältä näyttää vapun sää

Säähän tulossa hyytävä muutos, jopa takatalvi mahdollinen 4:47
Katso myös: Suomen ja Euroopan ensi viikon sääennuste

Kuukausiennuste lupaa ensi viikolle kolkkoa käännettä kevääseen. Vappuna ollaan suuressa osassa maata plussalla, mutta mitään lämpöaaltoa ei näillä näkymin kannata odottaa.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n uuden kuukausiennusteen mukaan sää on ensi viikolla Suomessa selvästi ajankohdan keskimääräisiä lukemia kylmempi, kertoo Foreca nettisivuillaan.

Öisiä pakkasia on ajoittain etelässä asti. Pohjois-Suomen lähistöllä käväisee jopa arktista ilmamassaa ja pakkasta voi olla öisin peräti 20 astetta.

Sateet voivat tulla etelässä asti lumena.

– Keväiselle lämmölle sanotaan hetkeksi hyvästit, Forecan meteorologi Anna Latvala toteaa.

Kylmyys alkaa väistyä

22. huhtikuuta alkavalla viikolla kylmyys alkaa pitkän ennusteen mukaan väistyä Keski- ja Pohjois-Euroopasta ja matalapaine saattaa vaihtua korkeapaineeseen.

Vappuviikolla taas on Pohjois-Suomessa vähän tavanomaista kylmempää. Maan etelä- ja keskiosassa lämpötilat ovat tavanomaisissa lukemissa.

MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että tavanomaiset lämpötilat tarkoittavat vapun tienoilla maan eteläosissa 12–14:ää astetta, maan keskiosassa noin kymmentä astetta ja maan pohjoisosassa 4–8:ää astetta. Käsivarressa lämmintä on pari astetta.

Tällä tietoa vappupiknikille ei siis tarvita enää talvitakkia, mutta kesävaatteissakaan ei tarkene.

Viiden päivän ennuste 102 paikkakunnalle:

Lue myös:

    Uusimmat