Kuuden miljoonan kävijän Oktoberfest perutaan – historian aikana näin on käynyt vain muutamia kertoja: "Tämä sattuu ja tuntuu todella pahalta"

Maailman suurimmaksi sanottu kansanjuhla Oktoberfest on peruttu tältä vuodelta 2:09
Maailman suurimmaksi sanottu kansanjuhla Oktoberfest on peruttu tältä vuodelta.

Maailman suurimmaksi sanottu kansanjuhla, Münchenin perinteinen, kaksiviikkoinen Oktoberfest on päätetty peruuttaa tältä vuodelta.

Valtavilla olutjuhlilla vierailee vuosittain yli kuusi miljoonaa kävijää kaikkialta maailmasta. Münchenille juhlan peruuttaminen merkitsee noin puolentoista miljardin euron tulojen menetystä.

Saksalaispoliitikoista Baijerin pääministeri Markus Söder on vetänyt tiukinta linjaa suhteessa koronaviruksen takia asetettaviin rajoituksiin ja noussut muutamassa viikossa Saksan suosituimmaksi poliitikoksi.

Päätös kansanjuhlan perumisesta ei ollut helppo, Oktoberfest ei ole tärkeä yksin olutosavaltio Baijerissa vaan koko Saksassa – ja ulkomaisia vieraita tulee juhlan takia kaupunkiin lähes kaksi miljoonaa.

– Tämä sattuu ja tuntuu todella pahalta, mutta niin kuin monet muutkin asiat tänä vuonna, nyt voi hyvällä syyllä sanoa, ettei tämä ole normaali vuosi, ja sen takia se ei valitettavasti ole normaali vuosi myöskään Oktoberfestille, Baijerin pääministeri Markus Söder sanoo.

– Kolmannes vieraista tulee ulkomailta, mikä tarkoittaa noin kahta miljoonaa ulkomaista vierasta. Kumpikaan meistä ei usko, että tänä syksynä pystyisimme kahden miljoonan vieraan kanssa välttämään koronaviruksen toisen aallon, München pormestari Dieter Reiter sanoo.

Oktoberfest on järjestetty jo yli 200 vuoden ajan, sotien ja terrori-iskujen pelossa se on peruttu noin 20 kertaa koko historiansa aikana. Kaupunkilaiset pitivät päätöstä oikeana.

– Minusta se oli erinomainen päätös ja kunnioitan niin Söderiä kuin Reiteria, miten he asioita hoitavat. Olen kiitollinen, että meillä on tällainen päämiehet. Tulee vielä seuraava vuosi ja seuraava Oktoberfest, sitä tietysti odotamme, Micha Kulow.

Lue myös:

    Uusimmat