Ei Oktoberfestiä tänäkään vuonna: Maskit, turvavälit ja muut koronatoimet eivät olutfestivaaleilla toimisi – "Brändi vahingoittuisi pysyvästi"

2:09
Uusintavideo vuoden takaa: Oktoberfest on peruttu tältä(kin) vuodelta.

Baijerin osavaltiojohtajan mukaan tilanne on vielä liian epävarma suuren yleisötapahtuman järjestämiseksi syksyllä.

Saksan Münchenissä vuosittain järjestettävä olutfestivaali Oktoberfest on peruttu toisena vuonna perättäin koronapandemian takia.

Perumisesta ilmoitti maanantaina Baijerin osavaltiojohtaja Markus Söder, joka kertoi keskustelleensa asiasta Münchenin pormestarin Dieter Reiterin kanssa. Söderin mukaan suuret yleisötapahtumat eivät ole Baijerissa mahdollisia vielä tänä vuonna.

–  Suurten festivaalien klassisissa olutteltoissa turvaetäisyyksiä, maskeja ja muita toimia on käytännössä mahdotonta käyttää, Söder sanoi.

Söderin mukaan tilanne on vielä liian epävarma, ja Oktoberfest voisi poikia ison läjän tartuntoja, jos syksyllä tulisi uusi korona-aalto.

–  Brändi vahingoittuisi pysyvästi, emmekä halua sitä.

Pormestari Reiterin mukaan peruminen on suuri sääli tapahtuman faneille, ja hän muistutti sillä olevan vakavia seurauksia monien ihmisten elinkeinoille.

Reilut kaksi viikkoa kestävä Oktoberfest oli tarkoitus järjestää syys-lokakuussa. Yleensä kuutisen miljoonaa kävijää keräävä festivaali peruttiin viime vuonna ensi kertaa sitten toisen maailmansodan.

Saksassa painitaan parhaillaan koronaviruksen kolmannen aallon kanssa, ja tartuntamäärien kasvu on pysähtynyt viime viikkoina. Hallitus aikoo kertoa loppuviikosta rajoitusten löysäämisestä rokotettujen osalta.

Saksassa on koko pandemian aikana todettu reilut 3,4 miljoonaa tartuntaa ja vajaat 84  000 virukseen liittyvää kuolemaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja