Mainos

#kutsumua-kampanja on ollut menestys

Kiusaamista vastustava #kutsumua-kampanja on osoittautunut menestykseksi. Kuvia on ladattu yksistään Instagramiin jo 23 000 kappaletta. 

Lisäksi kuvia on jaettu tuhansittain Twitterissä. Myös Facebook-seinillä, jotka näkyvät yksityisasetusten takia vain kavereille ja/tai kavereiden kavereille, henkilökohtaiset kiusaamiskuvat ovat levinneet.

#kutsumua-kampanjassa kehotetaan kirjoittamaan paperille kaksi sanaa: se sana, jolla sinua haukutaan, ja se sana, jolla itse haluat sinua kutsuttavan. Tämän jälkeen nimittelysanan päälle vedetään viiva, ja paperi otetaan mukaan selfieen.

Suomen Lukiolaisten Liitto ideoi ja lanseerasi someajan kampanjan syyskuun lopussa parissa päivässä. Julkisuudessa oli tuolloin tamperelaisnuoren rohkea puuttuminen kiusaamiseen bussissa. Lukiolaiset haastoivat luomaan sellaista ilmapiiriä, jossa kukin tulee nähdyksi omana itsenään.

- Tietoisuus kampanjasta on levinnyt kaikkialle Suomeen. Esimerkiksi Instagramissa on jaettu 23 000 kuvaa, iloitsi Lukiolaisten liiton puheenjohtaja Otto Ahoniemi aamun Huomenta Suomessa.

Usein kiusattu myös kiusaa

Liiton varapuheenjohtaja Riikka Tähkävuori kertoi, että hänen kiusaajansa soitti hänelle kampanjakuvan julkaisemisen jälkeen.

- Minua kiusattiin ala-asteella aika pahasti. En kanna kaunaa ja olen käsitellyt asian, mutta muistot ja arvet siitä on jäänyt, tuntuu pahalta edelleen. Kuvan julkistamisen jälkeen yksi ala-aste-aikaisista kiusaajista soitti ja pyysi anteeksi. Tuntui tosi mahtavalta, että kuvan julkistamisen jälkeen hänelle tuli semmonen olo, että pakko pyytää anteeksi, Tähkävuori sanoi.

Ahoniemi itse oli sekä kiusaaja että kiusattu, koska hän siirsi kiusaamista eteenpäin.

- On helppo välttää kiusatuksi tulemista kiusaamalla itse.

Kiva koulu -hankkeen tutkimuksen mukaan 25-30 prosenttia koululaisista on hiljaisia hyväksyjiä, jotka eivät puutu kiusaamiseen tai katsoo vierestä.

- Tähän porukkaan pitäisi saada korjausliikettä, että jotain tapahtuisi, Lukiolaisten liiton Ahoniemi sanoi.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.