Mainos

Sankarimotoristi yritti estää Nizzan veriteon – ”Olin valmis kuolemaan pysäyttääkseni hänet”

1:06

Nizzassa kansallispäivän terrori-iskun jälkeen netissä levisi video, jossa skootterilla ajava mies yrittää pysäyttää väkijoukkoon ajavan kuorma-auton ajamalla sen eteen. Miehen luultiin kuolleen iskuyönä, mutta paikallinen Nice Matin -lehti tavoitti hänet haastatteluun.

Kuorma-auton pysäyttämistä yrittänyt motoristi oli perheenisä Franck, joka esiintyi haastattelussa vain etunimellään. Hän kertoi olleensa vaimonsa kanssa skootterilla liikkeellä Nizzan rantapromenadilla ennen tapahtumien alkua. He olivat tulleet seuraamaan ilotulituksia, kuten niin monet muutkin tuona iltana.

Äkkiä he kuulivat huutoa ja ihmisiä juoksemassa eri suuntiin aivan kuin he pakenisivat jotakin. Seuraavaksi he näkivät lähestyvän kuorma-auton.

Franck oli vaimonsa kanssa keskellä tietä.

– En ollut katsonut taustapeileihini, kun hän yhtäkkiä ohitti meidät. Hän ajoi jalkakäytävällä. Mieleeni on painunut näky, kuinka ihmisiä lensi ja kaatuili auton edeltä, Franck kertoi lehdelle tapahtumista.

– Kiihdyttäessäni auton perään vaimoni puristi kädestäni ja kysyi, mihin olen menossa. Pysäytin, laskin vaimoni pois kyydistä ja kiihdytin uudestaan kuorma-auton perään.

Löi hyökkääjää useita kertoja

Tavoitettuaan kuorma-auton, hän yritti ajaa skootterinsa sen renkaan alle. Hän hylkäsi ajokkinsa ja juoksi kuorma-auton kiinni. Hän tarttui kuljettajan puoleiseen oveen ja jäi roikkumaan kyytiin.

 – En tiedä mitä olin oikein tekemässä. Roikuin hytin ovessa ja näin hänen kasvonsa avoinna olevasta ikkunasta. Löin häntä useita kertoja vasemmalla kädelläni, kun pidin oikealla kiinni.

– Ajattelin vain, että olen valmis kuolemaan pysäyttääkseni hänet. Jatkoin hänen lyömistään ja yritin kiivetä ikkunan kautta hyttiin sisään.

Hyökkääjä löi häntä takaisin kiväärin perällä, jolloin Franckin ote meinasi herpaantua. Samalla hyökkääjä sai aseensa toiminaan ja alkoi ampua laukauksia ilmaan. Franck pudottautui maahan kuorma-auton kyydistä.

Samalla hetkellä poliisit avasivat tulen kohti kuorma-autoa kuljettanutta hyökkääjää surmaten tämän.

Silminnäkijöiden mukaan Franck olisi onnistunut hidastamaan kuorma-auton kulkua, joka taas auttoi poliisia ampumaan hyökkääjän. Franckin uskottiin kuolleen kohtalokkaan illan aikana, kunnes hänen asianajajansa kehotti häntä kertomaan tarinansa ranskalaiselle Nice Matin -lehdelle.

Franck selvisi uhkarohkeasta sankariteostaan melko lievillä ruhjeilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.